ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ: Μέρα δράσης και αλληλεγγύης, ενάντια στην κρατική καταστολή,
για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕIΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

21.00 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,
για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των διαδηλωτών/διαδηλωτριών της 17ης Νοέμβρη 2020

 

Συμμετέχουν:

Άγγελοι του Τσιτσάνη

Μυστακίδης Δημήτρης

Ρεβάνς

Baildsa

Lostre Community

Υποστηρίζουν:

Βελεσιώτου Φωτεινή

Κουφοδήμος Τάσος (Largo / Γκιντίκι)

Σιούτης Θοδωρής

Σαμδάνης Μάριος

Παπακωνσταντίνου Θανάσης (με νέο, ανέκδοτο τραγούδι του)

Αναμεταδίδουν:

Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη

Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Επιμένουμε-Διεκδικούμε

Πολυχώρος WE

Οι επιθέσεις της αστυνομίας, με κυβερνητική εντολή, ενάντια στους διαδηλωτές των διαδηλώσεων της 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκέμβρη, ήτανε δύο σημαντικές στιγμές της αυξανόμενης κρατικής καταστολής. Στη Θεσσαλονίκη, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, τηρώντας άριστα τα υγειονομικά μέτρα, η αστυνομία περικύκλωσε τη διαδήλωση, επέβαλλε συνθήκες συνωστισμού και προκάλεσε τραυματισμούς. Συνελήφθηκαν 6 αγωνιστές, ένας μάλιστα με την πρώτη εφαρμογή της νομοθεσίας περί «οργανωτή». Δεκάδες πρόστιμα επιβλήθηκαν.

Όλες οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι μαθητικές καταλήψεις για τα μέτρα προστασίας, η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, οι πρόσφατες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στις σπουδές, χτυπήθηκαν βάναυσα.

Η κυβέρνηση ψήφισε το καλοκαίρι, και εφαρμόζει στην πράξη, τον χουντικής έμπνευσης νόμο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων/διαδηλώσεων. Καθημερινά, με πρόσχημα την πανδημία και τη δήθεν υγειονομική προστασία, καταγράφονται περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας και διώξεων για πολιτική δράση.

Συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα μας απειλούνται.

Η ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές της πορείας του Πολυτεχνείου, και η πάλη για τη διαγραφή όλων των προστίμων, είναι πάλη συνολική για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Για να μπορεί ο λαός μας να οργανώνεται και να αγωνίζεται για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών και Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου, σε συντονισμό με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καλεί σε μαζική πολιτική και οικονομική στήριξη της καμπάνιας αλληλεγγύης, και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 6ης Φλεβάρη 2020.

> Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινώνονται στο facebook event της Συναυλίας αλληλεγγύης για τα δικαστικά έξοδα & τα πρόστιμα από τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Για την οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων διαδηλωτών/τριών:

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών / Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου
Blog: protoboulia17n2020.blogspot.com
Facebook: protoboulia17n2020
Email: protoboulia17n2020@gmail.com
Τηλ: 6932913799, 6946429813, 6984335528, 6972470577

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια