Φθινοπωρινή επέλαση στις τσέπες των δημοτών και επισκεπτών της πόλης εγκαινίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έχοντας καταργήσει τη δωρεάν χρήση των δημοτικών πάρκινγκ, από 1η Σεπτεμβρίου.

Το θέμα ανέδειξαν οι εφοριακοί που εργάζονται σε υπηρεσίες του κέντρου, οι οποίοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών, έμαθαν ξαφνικά «ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα στερηθούν του Δικαιώματος να κάνουν χρήση των Δημοτικών Πάρκινγκ που βρίσκονται στο κέντρο της Πόλης, εκτός και αν έχουν την ευχέρεια να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο μηνιάτικο που κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι δύο δημοτικά πάρκινγκ (το ένα στην πλατεία Κλαυθμώνος) διατίθεντο δωρεάν σε πολίτες και επισκέπτες της πόλης, «δικαίωμα στο οποίο έκαναν χρήση και πολλοί συνάδελφοι μας εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του κέντρου».

«Ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο της Πανδημίας (η οποία προφανώς και δεν έχει λήξει) συνάδελφοι οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν (και δεν μπορούν) να μεταβούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην εργασία τους, κάνουν χρήση των αυτοκινήτων τους και των συγκεκριμένων θέσεων Πάρκινγκ.

»Εν μέσω λοιπόν πανδημίας και με όλες τις εκτιμήσεις να μιλάνε για δύσκολο φθινόπωρο, ο Δήμαρχος για εισπρακτικούς λόγους, λαμβάνει ένα μέτρο το οποίο θα δυσχεράνει τη μετάβαση των εργαζομένων στις δουλειές τους, θίγοντας κυρίως τους έχοντες τη μικρότερη οικονομική επιφάνεια και όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το… προβλεπόμενο τίμημα και θα επιβαρύνει με περισσότερους επιβάτες τα ΜΜΜ και μάλιστα σε ώρες αιχμής…».

Και οι εφοριακοί καταλήγουν ως εξής: «Προφανώς η αύξηση της ζήτησης για θέσεις Πάρκινγκ, ενεργοποίησε το… επιχειρηματικό πνεύμα του Δημάρχου. Άλλωστε το κόστος του ‘‘Μεγάλου Περιπάτου’’ και οι ‘‘Ζαρντινιέρες’’ στους κεντρικούς δρόμους, έχουν κόστος και μάλιστα υψηλό. Κόστος που καλούνται να πληρώσουν, ως συνήθως, οι εργαζόμενοι…».

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια