Μπορεί η Κούβα να γνωρίζει εδώ και δεκαετίες το απάνθρωπο εμπάργκο των ΗΠΑ, με αναπόφευκτες συνέπειες στο σύστημα υγείας της, ωστόσο τα επιτεύγματα που έχει πετύχει στην ιατρική και τη φαρμακευτική μόνο θαυμασμό μπορούν να προκαλέσουν. Ένα ακόμα αποτέλεσμα της πρωτοποριακής έρευνας αιχμής στο νησί της Επανάστασης, το αντιϊκό φάρμακο IFNRec που δημιουργήθηκε στην Κούβα αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα Κινέζων γιατρών στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Από τις 25 Γενάρη, κινεζική εταιρεία με έδρα την πόλη Τσανγκστσούν παράγει το κουβανικό φάρμακο, που έχει επιλεγεί από την Εθνική Επιτροπή Υγείας μαζί με 30 ακόμα φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού. Το IFNrec έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα δράσης, που περιλαμβάνει από λοιμώξεις σχετιζόμενες με τον ΗΙV, μέχρι την ηπατίτιδα Β και Γ και ορισμένες μορφές καρκίνου. Η συνεργασία Κούβας – Κίνας στον τομέα της βιοτεχνολογίας μετράει αρκετά χρόνια και αναμένεται να να ενταθεί στο μέλλον.

Η έλλειψη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού προς το παρόν, οδηγεί τους Κινέζους γιατρούς στη χρήση ενός συνδυασμού αντιϊκών φαρμάκων και προϊόντων της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, ενώ πειραματίζονται με νέα κοκτέιλ φαρμάκων, ανάμεσά τους το Remsedivir που χρησιμοποιείται κατά του ιού Έμπολα και του Ritonavir που χρησιμοποιείται κατά λοιμώξεων που οφείλονται στον HIV.

Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια