Ο Γερμανός φωτορεπόρτερ Μάικλ Τράμερ ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για να καλύψει τα γεγονότα με τις μαζικές αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά, σήμερα έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από φασίστες στη Λέσβο, επειδή το μόνο που τόλμησε να πράξει ήταν η δουλειά του καταγράφοντας εικόνες από την προσπάθεια προσφύγων να αποβιβαστούν με τη βάρκα τους στο λιμάνι της Θερμής.

Ο ίδιος περιγράφει τις σοκαριστικές λεπτομέρειες από την επίθεση που δέχθηκε και που εκτός από τον ξυλοδαρμό του είχε ως συνέπεια να του αποσπάσουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό του και να τον πετάξουν στη θάλασσα!

«Δέχθηκα επίθεση από φασίστες καθώς οι ντόπιοι κάτοικοι προσπαθούσαν να απωθήσουν βάρκα με πρόσφυγες από το λιμάνι της Θερμής. Είμαι ΟΚ, μην ανησυχείτε – οι πρόσφυγες παραμένουν στη βάρκα. Τους πετάνε πλαστικά μπουκάλια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Τις κάμερές μου τις πέταξαν στη θάλασσα. Με χτύπησαν και με κλώτσησαν άγρια. Αυτό κράτησε κάμποσο. Κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε έως ότου έφυγα από τον τόπο της επίθεσης. Κάποιοι ντόπιοι οι οποίοι διαφώνησαν με αυτό που μου έκαναν τα άτομα που μου επιτέθηκαν με φρόντισαν.»

Ο Μ. Τράμερ έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

«- Δεν έχω ποτέ εργαστεί για ΜΚΟ

– Η βάρκα οδηγήθηκε στο λιμάνι από το Λιμενικό αφότου έσπασε η μηχανή της σήμερα το πρωί

– Ήμουν στην πραγματικότητα σε μια προβλήτα απέναντι στο Λιμάνι καθώς αυτό συνέβη, οπότε δεν βοηθούσα κανέναν»

*Από το Documento

Το βίντεο της επίθεσης όπου λανθασμένα γίνεται λόγος ότι είναι μέλος ΜΚΟ:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια