Στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στον περιφραγμένο χώρο στο πλάι του παλιού κολυμβητηρίου της πόλης θα παραμείνουν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί το Σαββατοκύριακο και δε μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 508 θεωρούνται παράνομα εισελθόντες στη χώρα αφού με απόφαση του ΚΥΣΕΑ έχει ανασταλεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου. Οπότε ως τέτοιοι το αμέσως επόμενο χρονικό διάσημα θα μεταφερθούν στο εσωτερικό της χώρας σε κλειστό κέντρο διαμονής μεταναστών με σκοπό την απέλασή τους.

Άγνωστο είναι αν η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για όσους έφθασαν το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ.

Πρόκειται για 334 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που ήδη διαμένουν εκεί ενώ τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί εκεί από το Λιμενικό Σώμα. Αλλά και για άλλους 174 που από την άφιξη τους προχθές ή χθες παρέμειναν στα σημεία άφιξης τους στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς. Συνολικά δηλαδή, πρόκειται για 508 άτομα.

Χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Οι 174 τις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν και αυτοί στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Μηδενικές οι αφίξεις τη νύχτα που πέρασε

Μηδενικές είναι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στη Λέσβο αλλά και στα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα της Καθαρής Δευτέρας και μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου. Σε αυτό συμβάλουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Συνολικά στη Λέσβο την Κυριακή και την Καθαρή Δευτέρα, 1 και 2 Μαρτίου πέρασαν 612 πρόσφυγες και μετανάστες. 518 την Κυριακή και 94 την Καθαρή Δευτέρα.

Την Κυριακή στη Χίο πέρασαν 253 άτομα και στη Σάμο 83.

Την Καθαρή Δευτέρα στη Χίο πέρασαν 79 άτομα και στη Σάμο 92.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου το Φεβρουάριο συνολικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου πέρασαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών 1501 πρόσφυγες και μετανάστες. 521 στη Λέσβο, 412 στη Χίο και 568 στη Σάμο.

*Από το stonisi.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια