Την Τετάρτη (24 Ιουνίου) μια μαύρη γυναίκα στο Μάντισον του Ουισκόνσιν υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν τέσσερις λευκοί άντρες της έριξαν εύφλεκτο υγρό έπειτα με αναπτήρα έβαλαν φωτιά στο πρόσωπό της ενώ ήταν στο αυτοκίνητό της. Μιλώντας με στο δίκτυο “Μάντισον 365”, η 18χρονη Althea Bernstein είπε ότι οι δράστες την είπαν ρατσιστικά «Νέγρα».

«Άκουγα μουσική σε ένα φανάρι και έπειτα ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει τη λέξη από Ν(σ.σ. negro) πολύ δυνατά», είπε. «Γύρισα το κεφάλι μου για να κοιτάξω και κάποιος μου έριξε ένα υγρό πάνω μου. Και μετά μου πέταξαν έναν αναπτήρα, και ο λαιμός μου πήρε φωτιά και προσπάθησα να το σβήσω, αλλά το μετέφερα στο πρόσωπό μου. Το κατάλαβα και μετά απλώς πέρασα με κόκκινο το φανάρι.. Ένιωσα σαν να έπρεπε να φύγω. Έτσι παρά το κόκκινο φανάρι συνέχισα να οδηγώ μέχρι να φτάσω στο σπίτι του αδερφού μου. “

Σύμφωνα με το Wisconsin State Journal, η αστυνομία ερευνά το περιστατικό ως πιθανό έγκλημα μίσους. Την Πέμπτη (25 Ιουνίου), ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντισον Joel DeSpain είπε ότι οι ανακριτές κοιτάζουν εικόνες από κάμερες παρακολούθησης του δρόμου για να δουν αν η επίθεση τραβήχτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπερνστάιν θα χρειαστεί συνεχή ιατρική περίθαλψη για τα εγκαύματα της. Αντί για οικονομική υποστήριξη, ζήτησε από τους ανθρώπους να υπογράψουν τις αναφορές. “Υποστηρίξτε το Black Live Matters. Υποστηρίξτε τις μαύρες ζωές.” είπε.

Πληροφορίες: pentapostagma

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια