Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη κινητοποίηση εν μέσω καραντίνας οργανώνεται από τους μαθητές, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Πρόκειται για μια κίνηση απαράδεκτη και εχθρική απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν τη μάχη για τη στήριξη των μαθητών κάτω από όλες τις συνθήκες, στους γονείς και τους μαθητές. Αξιοποιούν αυτές τις συνθήκες, της πανδημίας και του περιορισμού της κυκλοφορίας, ως ευκαιρία για να υλοποιήσουν, σαν τον κλέφτη, τα σχέδιά τους. Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που πρακτικά είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις, τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς, η κυβέρνηση να φέρνει ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Δεν θα το επιτρέψουμε!», δηλώνουν μεταξύ άλλων οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Μ. Παπαμαύρος» και «Γ. Σεφέρης», η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομίσθιων, που καλούν στην κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης οι ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπιδης», Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού «Θουκυδίδης», Παλαιού Φαλήρου, Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», Χαϊδαρίου, Αιγαλέω, «Ο Αριστοτέλης», Δυτικής Αττικής «Κ. Βάρναλης», «Αθηνά», Α’ Σύλλογος Αθηνών, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι), Γ ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Δ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, Α’ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση στη Βουλή απευθύνουν επίσης η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Αντίστοιχη κινητοποίηση βρίσκεται σ’ εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμμετέχουν επίσης οι Α, Γ, Δ, Ε, ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ο Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσ/κης.

Κινητοποίηση θα γίνει και στην Κέρκυρα, από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στις 11:00 στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Κεραμέως επαναφέρει τη διαγωγή και τις αποβολές 3-5 ημερών στα σχολεία!

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια