Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ζητώντας τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία της PITSOS. «Υπήρχε μία υπόσχεση από τη Siemens να φτιάξει ένα εργοστάσιο με 700 θέσεις εργασίας και δεν τηρήθηκε. Μπορεί να έχει και σημειολογικό χαρακτήρα η απόφαση να μεταφερθεί το εργοστάσιό μας στην Τουρκία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων της Pitsos, Χ. Μπούκουλας.

Η PITSOS έχει μια ιστορία 155 χρόνων. Το εργοστάσιο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη είναι από το 1958, ενώ πιο πριν ήταν στη Λ. Αλεξάνδρας.

Όπως σημείωσε από τότε που εξαγοράστηκε η Pitsos από την Bosch και τη Siemens έχει μόνιμη κερδοφορία. «Κινδυνεύουμε άμεσα οι 250 εργαζόμενοι, όπως και άλλοι τόσοι άμεσα εμπλεκόμενοι προμηθευτές. Είναι κάτι που το ξέραμε από καιρό και κάνουμε συνεχείς οχλήσεις. Θέλουμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε ότι αποτελεί ευκαιρία και πρόκληση για την κυβέρνηση για τη στήριξη της ανάπτυξης: «Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει», σημείωσε.

*Από την ΕΡΤ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια