Αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη έχει η πρωτοβουλία των Μιλγουόκι Μπακς να μη κατέβουν στο 5ο παιχνίδι με τους Ορλάντος Μάτζικ για τα πλει οφ του ΝΒΑ. Την απόφασή τους ακολούθησαν στη συνέχεια τέσσερις ακόμη ομάδες, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί χτες κανένα από τα τρία παιχνίδια της διοργάνωσης.

Τα τεκταινόμενα στο ΝΒΑ έχουν σχολιαστεί ιδιαίτερα και στην Ελλάδα. Χτες, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στους Μιλγουόκι Μπακς και τ’ αδέρφια Αντετοκούνμπο που αγωνίζονται στην ομάδα, δηλώνοντας την υπερηφάνια του για τη στάση που κράτησαν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το σχόλιο της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα. Πριν λίγο, με ανάρτησή της στο facebook έκανε λόγο για μια μεγάλη μέρα στο ΝΒΑ και μια καλή μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για μια απλή απόφαση, καθώς “Μιλάμε για παίκτες που δεν αποσύρονται απλώς από ένα παιχνίδι, αλλά που εγκαταλείπουν το όνειρο τους για πρωτάθλημα, Μιλάμε για παίκτες που μπαίνουν στο στόχαστρο του ρατσιστικού φανατισμού τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους.  Μιλάμε για παίκτες που δήλωσαν πως κανένα ρίσκο δεν είναι αρκετό προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και (ίσως) να αλλάξουν τα πράγματα.”

“Όταν ο αθλητισμός, παρακάμπτοντας πελατειακές σχέσεις, γίνεται μια ακτιβίστικη πλατφόρμα που αγωνίζεται για όλους εμάς, τότε αυτή είναι μια καλή μέρα για την ανθρωπότητα”, κατέληξε η Ελ. Ακρίτα.

Ολόκληρη η ανάρτησή της

Μια μεγάλη μέρα για το NBA, μια καλή μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι Milwaukee Bucks με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τίναξαν στον αέρα τα παιχνίδια των playoffs, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άνανδρη επίθεση των αστυνομικών στον Jacob Blake τον οποίο πυροβόλησαν πισώπλατα εφτά φορές. Οι διαιτητές του ΝΒΑ δήλωσαν στηρίζουν την πρωτοβουλία.
Μιλάμε για παίκτες που δεν αποσύρονται απλώς από ένα παιχνίδι, αλλά που εγκαταλείπουν το όνειρο τους για πρωτάθλημα.
Μιλάμε για παίκτες που μπαίνουν στο στόχαστρο του ρατσιστικού φανατισμού τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους.
Μιλάμε για παίκτες που δήλωσαν πως κανένα ρίσκο δεν είναι αρκετό προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και (ίσως) να αλλάξουν τα πράγματα.
Όταν ο αθλητισμός, παρακάμπτοντας πελατειακές σχέσεις, γίνεται μια ακτιβίστικη πλατφόρμα που αγωνίζεται για όλους εμάς, τότε αυτή είναι μια καλή μέρα για την ανθρωπότητα.

Μια μεγάλη μέρα για το NBA, μια καλή μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι Milwaukee Bucks με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο…

Gepostet von Elena Akrita am Donnerstag, 27. August 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια