Το κείμενο από τη Συνέλευση αναρχικών συλλογικοτήτων, συντρόφων, συντροφισσών και αλληλέγγυων

Νέα παρέμβαση σε ένα απο καταστήματα της Leroy Merlin στην Αθήνα, αυτή τη φορά σε αυτό της Λεωφ. Βασ. Σοφίας 112, πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 3/11 σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Χρ. Κορτέση, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος απο τις 16/7 με αφορμή την απόπειρα απαλλοτρίωσης εμπορευμάτων αξίας 180 ευρώ απο το κατάστημα της πολυεθνικής στον Ρέντη. Εν όψει και της αίτησης αποφυλάκισης που αναμένεται να καταθέσει ο σύντροφος Κορτέσης, περισσότεροι απο 50 σύντροφοι,-ισσες βρεθήκαμε έξω απο το κατάστημα της Βασ. Σοφίας, όπου στήσαμε μικροφωνική στιγματίζοντας τη συμπαιγνία της Leroy Merlin, της εταιρείας security OVIT και των κρατικών-δικαστικών μηχανισμών για την κατασκευή ενός διογκωμένου κατηγορητηρίου που οδήγησε στη φυλακή τον Χρ. Κορτέση και εμπλέκει συνολικά άλλους 6 συντρόφους που διώκονται για την υπόθεση. Κατα τη διάρκεια της παρέμβασης μας έξω από το κατάστημα με μοιράσματα κειμένων, αφισοκόλληση και τρικάκια, σύντροφοι-ισσες κατευθύνθηκαμε μέσα στο κατάστημα εντός του οποίου ενημερώσαμε τους πελάτες της πολυεθνικής για τη συμπαιγνία σε βάρος των συντρόφων μας που οδήγησε στη φυλάκη έναν αναρχικό για 180 ευρώ, σε αντιδιαστολή βέβαια με ένα απο τα αφεντικά της πολυεθνικής, τον Ούγκω Μουλιέ, ο οποίος σκότωσε με το πολυτελές ταχύπλοο του δύο αδέλφια το καλοκαίρι στο Πόρτο Ράφτη, και κυκλοφορεί ελεύθερος πληρώνοντας 50.000 ευρώ εγγύηση. Την ίδια στιγμή, απαιτήσαμε απο τον προιστάμενο βάρδιας στο κατάστημα να ενημερώσει τα αφεντικά του πως αν δεν απελευθερωθεί ο σύντροφος μας και δεν παύσουν οι διώξεις για όλους τους εμπλεκόμενους, οι κινήσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν.

Δικαστές, μπάτσοι, Leroy-OVIT κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας.

Λευτεριά στον αναρxικό Χριστόφορο Κορτέση.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισσες.

ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11, 12.00, ΠΛ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 21/11, 18.30, ΠΛ. ΚΥΨΕΛΗΣ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια