Την παραίτηση της υπέβαλε τη Δευτέρα από το Βήμα η διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας Δήμητρα Κρουστάλλη. Η δημοσιογράφος είχε υπογράψει πριν τρεις εβδομάδες το ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ, το οποίο εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Όπως καταγγέλλει, έκτοτε, ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με ανάρτησή της στο facebook η Δήμητρα Κρουστάλλη περιγράφει ακριβώς τι συνέβη: «Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ ότι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

Σημειώνεται ότι η παραίτησή της Δ. Κρουστάλλη συμπίπτει χρονικά με την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα, η οποία είδε κείμενο κριτικής της στην κυβέρνηση να λογοκρίνεται από τα ΝΕΑ, στα οποία αρθρογραφεί για πάνω από 20 χρόνια. Μάλλον δεν πρόκειται για σύμπτωση. Η κυβέρνηση φαίνεται να ενοχλείται πολύ από οποιαδήποτε διαφορετική φωνή ακούγεται στα μίντια που τη στηρίζουν και δείχνει αποφασισμένη να μη τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια