Με ένα τρίπτυχο από εικόνες, οι οποίες διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να παρέμβει ο γνωστός καλλιτέχνης Banksy στις εξελίξεις σχετικά με την εξέγερση στις ΗΠΑ.

Ύστερα από δυο διαδοχικές εικόνες που δείχνουν μια αμερικανική σημαία να παίρνει φωτιά από ένα κερί ο Banksy παρουσιάζει το εξής κείμενο:

Αρχικά νόμιζα ότι πρέπει να βγάλω το σκασμό και να ακούσω τι έχουν να πουν οι μαύροι για αυτό το θέμα. Αλλά γιατί να το κάνω; Δεν είναι δικό τους το πρόβλημα, είναι δικό μου.
Το σύστημα πρόδωσε τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος. Το σύστημα των λευκών. Είναι σαν ένας σπασμένος σωλήνας ο οποίος πλημμύρισε το διαμέρισμα αυτών που μένουν στον από κάτω όροφο. Αυτό το σπασμένο σύστημα καταστρέφει τη ζωή τους, αλλά δεν είναι δική τους δουλειά να το φτιάξουν. Δεν μπορούν – κανένας δεν τους αφήνει να μπουν στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου.
Είναι πρόβλημα των λευκών. Kαι αν οι λευκοί δεν το φτιάξουν, κάποιος θα πρέπει να έρθει στο διαμέρισμά τους και να σπάσει την πόρτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια