Το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου έχει ως πρωταγωνιστές αστυνομικούς οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά ανήλικου αυτιστικού που είχε πάθει κρίση  στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Ο 13χρονος, Λίντεν Κάμερον, που πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, ήταν άοπλος και είχε πάθει κρίση άγχους. Η μητέρα του, Γκόλντα Μπάρτον, είχε ζητήσει βοήθεια καλώντας τον αριθμό των επειγόντων περιστατικών 911 για να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο και είχε ενημερώσει τις αρχές ότι νωρίτερα ο γιος της κρατούσε ένα αεροβόλο με την αστυνομία να την διαβεβαιώνει πως «θα χρησιμοποιούσε την ελάχιστη δυνατή βία».

Όταν ο νεαρός είδε τους αστυνομικούς τρόμαξε και προσπάθησε να φύγει ενώ όπως προκύπτει από το βίντεο οι αστυνομικοί τον κυνηγούν και του φωνάζουν να πέσει στο έδαφος, ενώ στην συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί με τον ανήλικο να καταρρέει.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, ο 13χρονος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς έχει κατάγματα και διάτρηση οργάνων από τις σφαίρες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια