Νέο οπτικό υλικό που δείχνει γυναίκα να ξυλοκοπείται από αστυνομικό της ομάδας «Δράση» στις 9 Μαρτίου στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης φαίνεται να παραδόθηκε -όπως αποκαλύπτει «tovima.gr»- στην ΕΛ.ΑΣ. από το ίδιο το θύμα της καταγγελλόμενης επίθεσης!

Το υλικό αυτό δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη στην εσωτερική έρευνα των αρχών ασφαλείας, για όσα είχαν συμβεί πριν από ένα μήνα στα εκτεταμένα επεισόδια κοντά στην λεωφόρο Συγγρού. Καθ’ ότι φαίνεται ότι ανακύπτει νέο διπλό σοβαρό περιστατικό καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας που έχει αρχίσει κι εξετάζεται, σε συνέχεια των επτά σχετικών συμβάντων που ήδη ερευνώνται και από τα οποία οδηγούνται στο αρχείο τα τέσσερα.

 

Το χρονικό του νέου επεισοδίου

Οι νέες καταγγελίες και το άγνωστο μέχρι σήμερα οπτικό υλικό προέκυψαν στα πλαίσια της διερεύνησης περιστατικού με παράσυρση ενός νεαρού από μηχανή της ομάδας «Δράση» που αποτυπώθηκε σε βίντεο διαδικτυακών τόπων.

Την σχετική έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που εντόπισε τον νεαρό που χτυπήθηκε από την μηχανή της ομάδας «Δράση», αλλά και τα στοιχεία των αστυνομικών που επέβαιναν στην εν λόγω υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω πολίτης φέρεται να κατάγγειλε ότι πέρα από την παράσυρση με το δίκυκλο δέχθηκε χτυπήματα με αστυνομική ράβδο στο κεφάλι από αστυνομικό της ίδιας ομάδας «Δράση».

Όμως η εν λόγω έρευνα φαίνεται να απέκτησε νέες διαστάσεις όταν κλήθηκε να καταθέσει σχετικά μία νεαρή φίλη του παθόντα η οποία, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, αρχικά επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό του νεαρού και στην συνέχεια φέρεται να ανέφερε ότι δέχθηκε κι η ίδια χτυπήματα κι εξυβρίσθηκε από αστυνομικούς.

Ωστόσο, εκείνο που θεωρείται ακόμη μεγαλύτερου ενδιαφέροντος είναι ότι η γυναίκα αυτή προσκόμισε κι οπτικό υλικό σε ψηφιακό αρχείο που δείχνει αστυνομικό να την χτυπάει με χέρια και πόδια.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει ήδη το οπτικό υλικό που έχει εισαχθεί αιφνιδιαστικά στην έρευνα για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ενώ γίνεται ευρύτερη έρευνα αφού θεωρείται ότι στο εν λόγω τμήμα των επεισοδίων συμμετείχε μεγαλύτερη ομάδα αστυνομικών από εκείνη που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια