Για τα Χριστούγεννα των επόμενων τριών ετών προετοιμάζεται η δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο, την ώρα που η υγειονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και αρκετοί δήμαρχοι πιέζουν την κυβέρνηση για έκτακτη κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των κοινωνικών τους υπηρεσιών για την προστασία των πολιτών από την πανδημία.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Βόλου που θα πραγματοποιηθεί «διά περιφοράς» – που σημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ψηφίσουν μέσω e-mail χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στη δημοτική αρχή, όπως θα μπορούσαν αν γινόταν συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη- η δημοτική αρχή Μπέου καταθέτει προς έγκριση δαπάνες ύψους 329.880 ευρώ για εργολαβία τοποθέτησης εορταστικού στολισμού στα φετινά έως και τα Χριστούγεννα του 2022.

Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο, οι περισσότερες δημοτικές αρχές αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων που προκάλεσαν τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς πολλές επιχειρήσεις ανά τη χώρα θεωρείται ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθουν σε υποχρεώσεις όπως π.χ. τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Ο Δήμος Βόλου δεν έχει ακόμη υλοποιήσει εξαγγελίες όπως για απαλλαγή τελών σε επιχειρήσεις που μένουν κλειστές ή υπολειτουργούν βάσει νόμου. Ωστόσο, στο σημερινό συμβούλιο η δημοτική αρχή εισηγείται μείωση μισθώματος κατά 40% σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα και μάλιστα αναδρομικά, δηλαδή και για το 2019. Σύμφωνα με τοπικούς πολιτικούς, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ο δήμαρχος Βόλου έχει πραγματοποιήσει πλήθος προεκλογικών εκδηλώσεων.

TVXS

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X