Δυο λόγια με αφορμή ένα σκίτσο

Ο μόνος λόγος να αντιμετωπίσουμε την πανδημική κρίση ως ευκαιρία, είναι για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε την πραγματικότητα. Στα μικρά και καθημερινά της. Στο κλουβί που βρίσκεται στο δωμάτιο ή στο μπαλκόνι. Στο πουλάκι που σαπίζει μέσα. Που τ’ αφήνουμε να πετά σε 15 εκατοστά απόσταση. Που το ξεχνάμε να βαδίζει στα ακάθαρτα περιττώματα.

Να πάψουμε, δηλαδή, να περιστρεφόμαστε μόνο γύρω από τον εαυτό μας και να στρέψουμε την έγνοια μας γύρω απ’ ό,τι ζει και αναπνέει. Χωρίς κτητικότητα. Χωρίς ψυχαναγκασμό. Να αφήσουμε να πετάξει ο,τι αιχμαλωτίσαμε για να καλύψουμε βουλιμικά ένα εσωτερικό κενό. Μόνο η ελευθερία μπορεί να το καλύψει. Η στέρησή της από ένα άλλο ον δεν βοηθά σε τίποτα να την πλησιάσουμε.

*Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια