Δίπλα στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η συλλογικότητα P.A.S.S.PO.R.T (Police Activists for Solidary Societies against Poverty and Racist Threat – Αστυνομικοί ακτιβιστές για αλληλέγγυες κοινωνίες ενάντια στη φτώχεια και τη ρατσιστική απειλή). Όπως σημειώνουν, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μαζεύτηκαν από μέλη και φίλους της συλλογικότητας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που θα μπορέσουν μαζί με τις προσφορές και άλλων αλληλέγγυων να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των τρεχουσών δύσκολων ημερών.

Σχολιάζοντας δε την παρούσα κατάσταση, αναφέρουν ότι “με μεγάλη ανησυχία και οργή βλέπουμε ότι η πολιτική που συνεχίζει να ακολουθείται επιμένει να αφήνει στο περιθώριο και μάλιστα να ενισχύει τον αποκλεισμό πολλών συνανθρώπων μας, αγνοώντας επιδεικτικά τις σχετικές οδηγίες και παροτρύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων φορέων και οργανώσεων”.

Η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της

“Κι ενώ όλοι μας με αίσθηση της συλλογικής μας ευθύνης, ακολουθούμε τις οδηγίες των παραπάνω οργανισμών, η Πολιτεία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της θέτοντας ουσιαστικά εν αμφιβόλω τις προσπάθειές μας.

Καμία κίνηση δεν είδαμε για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Καμία ενέργεια αποσυμφόρησης των δομών υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών δεν έγινε. Κανένα μέτρο για την εξασφάλιση του δικαιώματος όλων στη στέγαση, την ύδρευση και την αποχέτευση δεν ελήφθη. Καμία πρόθεση διασφάλισης της προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. Αντίθετα, διαφαίνεται ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές ‘αντιμετώπισης’ της κρίσης οδηγούν καθημερινά και με μαθηματική ακρίβεια όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στην γκρίζα ζώνη του αποκλεισμού, της εξαθλίωσης και της πλήρους αποστέρησης βασικών δικαιωμάτων” αναφέρει η συλλογικότητα P.A.S.S.PO.R.T.

ΑΥΓΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια