Στο δοκάρι που στηριζότανε μια στέγη, κάνει στάση ένα πουλι. Μετέωρο στην πραγματικότητά μας. Σ’ ένα σπίτι που έκρυβε για χρόνια τη ψυχή του και τώρα την παραδίδει χωρίς επιλογή σε βλέμματα που βρίσκονται ψηλότερα.

Η παλιά καρότσα ανηφορίζει στις ίδιες διαδρομές με νεότερα μοντέλα γύρω της παρκαρισμένα. Η τέντα της ήταν κάποτε ζωηρό πορτοκαλί. Κι ο οδηγός με μαύρα μαλλιά, πυκνό μουστάκι, μπλε πουκάμισο, κατσαβίδι με κίτρινη λαβή στο τσεπάκι, λευκή φανέλα από μέσα με καμπύλη στο στέρνο, κάπνιζε με ριγμένο απέξω το χέρι του στο παράθυρο.

Κάπου τόσο ανασηκωνόταν η παλάμη. Θα περάσει κι αυτή η διασταύρωση. Πέρασαν πολλές. Το κάπνισμα απαγορεύτηκε δια στόματος και αυστηρού βλέμματος ενός γιατρού που κάνει πώς δεν ξέρει τι είναι να περιμένεις σ’ ένα φανάρι που αργεί.

Οι τοίχοι στις πολυκατοικίες μουσκεύουν απο υγρασία και ποτίζουν τις ρίζες που έθαψαν κάτω απ’ τα θεμέλια. Ο μύθος λέει πάντως ότι δεν μαυρίζουν από την αμέλεια για τις χαλασμένες υδρορροές αλλά από δάκρυα για εσώκλειστες στην αιωνιότητα επιθυμίες.

Η άσφαλτος στέκεται ακίνητη όπως την όρισαν, αλλα μ’ επιθυμίες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να ελέγξουν και φανταστούν. Φθονεί ας πούμε τον ουρανό για την απέραντη μελαγχολία κι ο ουρανός όμως φθονεί την άσφαλτο γιατί δεν γνώρισε ποτέ πώς είναι να σε περπατά το βάρος ενός ανθρώπου. Κάθε βήμα ένας διαφορετικός σκοπός.

Από μια διαφορετική ανάγκη. Κανένα πάντως δεν καταλήγει στον ουρανό. Δυσβάσταχτο το τίμημα να βρίσκεσαι ψηλότερα από κάθε άλλον.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια