Με πανό και λόγο που στρέφονται ενάντια στην έμφυλη βία και στην πατριαρχία διαδήλωσαν μαζικά χτες στα Πετράλωνα φεμινιστικές οργανώσεις, συνελεύσεις γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες, έχοντας φόντο τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος γυναικών.

Ήδη από τις 18:30 πλήθος κόσμου ξεκίνησε να μαζεύεται στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, ενώ λίγο πριν τις 20:00 ξεκίνησε και η πορεία στην ευρύτερη περιοχή. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει, στον δρόμο, στη δουλειά ποτέ καμία μόνη», «Ούτε Καρολάιν, Δήμητρα και Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη», «Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική είναι άντρες καθημερινοί».

Στις 21:00 η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Μερκούρη αφού πρώτα πέρασε μέσα από ένα μεγάλο κομμάτι της γειτονιάς.

Αφορμή για τις συγκεντρώσεις στην περιοχή αποτέλεσε ότι ένα από τα εν λόγω περιστατικά σημειώθηκε σε πολυκατοικία στα Πετράλωνα το περασμένο Σάββατο, με την αρπαγή, τον βιασμό και τον ξυλοδαρμό 50χρονης καθαρίστριας από 35χρονο που είχε μπει στη φυλακή το 2015, επειδή και τότε είχε βιάσει μια γυναίκα 20 ετών κι είχε αποπειραθεί να τη σκοτώσει.

«Η κουλτούρα του βιασμού καταπιέζει και πληγώνει τα σώματα και τις ψυχές μας. Ο βιασμός είναι ένα σύστημα ελέγχου και επιβολής σε μη κυρίαρχες έμφυλες ταυτότητες, σε ταυτότητες που δεν εντάσσονται στο cis ετεροκανονικό πλαίσιο. Το κράτος οι δικαστικές αρχές, η αστυνομία, η εκκλησία και τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν και διαιωνίζουν την πατριαρχική βία που δεχόμαστε, προς όφελός τους.

» Εμείς όμως είμαστε εδώ. Απέναντι σε όλους αυτούς που κανονικοποιούν τις έμφυλες καταπιέσειςενισχύοντας τον σεξισμό και την πατριαρχική βία. Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άντρες καθημερινοί», σημειώναν οι συγκεντρωμένες και συγκεντρωμένοι μέσω μικροφωνικής που είχαν τοποθετήσει στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, ενημερώνοντας τον κόσμο για το περιεχόμενο της κινητοποίησης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια