Η δημιουργία αγνώστου καλλιτέχνη που χαρακτηρίζει το περιστατικό αστυνομικής βίας κατά πολιτών που έλαβε χώρα την Κυριακή, πήρε θέση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Στην καλλιτεχνική δημιουργία η οποία τοποθετήθηκε σε σημείο της πλατείας της Νέας Σμύρνης, απεικονίζεται η φιγούρα ενός αστυνομικού που κρατά έναν πολίτη, συνοδεία της λέξης «πονάω».

Η λέξη αυτή ειπώθηκε από τον πολίτη ο οποίος δέχθηκε τα μανιασμένα χτυπήματα αστυνομικού το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, με τις νέες εικόνες αστυνομικής καταστολής να κατακλύζουν τα social media, αναδεικνύοντας το τι πραγματικά συνέβη στην περιοχή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια