Πορεία γύρω από το Σύνταγμα πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενάντια στο νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει η Κεραμέως (το Υπουργείο Παιδείας) εκμεταλλευόμενη τον περιορισμό μετακίνησης/συγκεντρώσεων. Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη (Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) από εκπαιδευτικά σωματεία και μαθητές.

Νομοθετούνται μεταξύ άλλων:

– η βάση του 10 για όλες τις τάξεις,
– η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων,
– η τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου,
– η εισαγωγή του κόντρα μαθήματος σε κάθε ομάδα προσανατολισμού που γίνονται τρεις,
– επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές,
– νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων»,
– επιμορφώσεις εξ αποστάσεως και δια ζώσης με επιμορφωτές-πολλαπλασιαστές,
– αξιολόγηση σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης (εσωτερική και εξωτερική από τον Σεπτέμβρη του 2020,
– θεσμοθέτηση με Προεδρικό Διάταγμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού,
– αύξηση του αριθμού των προτύπων σχολείων,
– ποινές για τους αναπληρωτές,
– μείωση εισακτέων και μεταγραφών στα ΑΕΙ,
– ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα.

“Οι πολιτικές ελευθερίες δεν μπαίνουν σε καραντίνα!”, είναι το μήνυμα που στέλνουν από την εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές.

*Με πληροφορίες από τη Σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Πορεία γύρω από το Σύνταγμα πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενάντια στο νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει η Κεραμέως (το Υπουργείο Παιδείας) εκμεταλλευόμενη τον περιορισμό μετακίνησης/συγκεντρώσεων.Νομοθετούνται μεταξύ άλλων:- η βάση του 10 για όλες τις τάξεις,- η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων,- η τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου,- η εισαγωγή του κόντρα μαθήματος σε κάθε ομάδα προσανατολισμού που γίνονται τρεις,- επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές,- νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων»,- επιμορφώσεις εξ αποστάσεως και δια ζώσης με επιμορφωτές-πολλαπλασιαστές,- αξιολόγηση σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης (εσωτερική και εξωτερική από τον Σεπτέμβρη του 2020,- θεσμοθέτηση με Προεδρικό Διάταγμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού,- αύξηση του αριθμού των προτύπων σχολείων,- ποινές για τους αναπληρωτές,- μείωση εισακτέων και μεταγραφών στα ΑΕΙ,- ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα.Οι πολιτικές ελευθερίες δεν μπαίνουν σε καραντίνα!#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Freitag, 24. April 2020

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια