Αυτή ήταν η φράση που φώναξε ο πατέρας του 18χρονου Κώστα Κ. κατά τη χτεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου μεταφέρθηκαν οι εννέα συλληφθέντες της διαδήλωσης της Πέμπτης ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου που περιορίζει τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

“Κώστα! Κώστα! Νομική Αθήνας!” άκουσε τον πατέρα του να του φωνάζει την ώρα που έβγαινε από την κλούβα φορώντας χειροπέδες και οδηγούταν στο Εφετείο μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του.

Στο προαύλιο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες αλληλέγγυοι φωνάζοντας συνθήματα, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι προκλητική σύμφωνα με μαρτυρίες.

Έφτασαν πριν από λίγο οι συλληφθέντες στα δικαστήρια της Ευελπίδων.Από το πρωί εκατοντάδες αλληλέγγυα άτομα έχουν μαζευτεί στα δικαστήρια. Προκλητική η παρουσία της αστυνομίας. Δεν μας τρομοκρατούν!Ελευθερία στους συλληφθέντες!#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Freitag, 10. Juli 2020

Η δίκη προγραμματίστηκε για την Δευτέρα καθώς μέχρι τότε τους έδωσε προθεσμία ο ανακριτής να απολογηθούν και έτσι θα παραμείνουν για ένα 48ωρο ακόμη στο κελί.

Και οι εννέα θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο, καθώς τους αποδίδονται κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για τρία κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα: Κατοχή εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατα συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια