Σε μία ακόμη θετική ενέργεια για το κοινωνικό σύνολο προχώρησαν οι κάτοικοι των Σταγιατών, του πηλιορείτικου χωριού στο Πήλιο που έχει μπει στο στόχαστρο του Δήμου Βόλου λόγω του αγώνα που δίνει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πηγών του.

Θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση όλων, οι κάτοικοι των Σταγιατών, κατασκεύασαν μία ράμπα για ΑμεΑ δίπλα στην κεντρική πλατεία ράμπα, στην οποία η πρόσβαση γινόταν μέχρι πρότινος μόνο από σκαλοπάτια.

Η παρέμβαση έγινε τόσο για τους ανθρώπους που κατοικούν στο χωριό, όσο και για εκείνους που το επισκέπτονται καθημερινά ώστε να μάθουν για τον αγώνα που δίνεται και να δουν από κοντά το μέρος.

Ταυτόχρονα η υλοποίηση του έργου ολοκληρώθηκε τη στιγμή που τα δημόσια κτήρια του χωριού παραμένουν κλειστά με απόφαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο θέλει να τιμωρήσει του κατοίκους που αρνούνται να υποκύψουν στις απειλές και τους τραμπουκισμούς σε βάρος τους.

 

Αναλυτικά για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι κάτοικου του χωριού στο Πήλιο μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Σταγιάτες: Το χωριό που πολεμά κάθε μέρα την ασχήμια και το σκοτάδι

 

Στην ανακοίνωσή τους για το έργο, οι κάτοικοι των Σταγιατών αναφέρουν αναλυτικά ότι “η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση όλων μας. Παρόλο που τα δημόσια κτήρια είναι σφραγισμένα από την φασιστική δημοτική αρχή, οι κάτοικοι των Σταγιατών ανοίγουμε “νέα μονοπάτια” για πλήρη πρόσβαση των ανθρώπων που ζουν και επισκέπτονται το χωριό μας.”

Η σελίδα τους και η σχετική ανάρτηση στο facebook

Η προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι υποχρέωση όλων μας. Παρόλο που τα δημόσια κτήρια είναι…

Gepostet von Σταγιάτες – Ελεύθερα Νερά am Donnerstag, 13. August 2020

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια