Τσουνάμι απολύσεων φέρνει η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς σχεδόν 3,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν αιτηθεί επίδομα ανεργίας, ένας αριθμός ρεκόρ από το 1982.

Σχεδόν 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα έως τις 21 Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Εργασίας. Πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ που είχε να καταρριφθεί από το 1982.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο μαζικό κύμα αιτήσεων από απολυμένους σε ταμεία ανεργίας είχε καταγραφεί το 1982, όταν είχαν αιτηθεί επίδομα ανεργίας 695.000 άνθρωποι.

Ο αριθμός αυτός ρεκόρ έρχεται την ώρα που κλείνουν στις αμερικανικές πολιτείες εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι, ξενοδοχεία και γυμναστήρια. Τα εργοστάσια αυτοκινήτων σταμάτησαν την παραγωγή και ο κλάδος των αερομεταφορών έχει πέσει κατακόρυφα.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των Αμερικανών που έχασαν την δουλειά τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτά τα 3,3 εκατομμύρια, καθώς δεν έχουν όλοι και όλες το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για την συγκεκριμένη δέσμη μέτρων. Αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και άνθρωποι που διέμεναν στις Πολιτείες όπου εργάζονταν για λιγότερο από έξι μήνες δεν είναι εξασφαλισμένοι σε αυτή την περίπτωση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια