Σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Γ.Γ.κ. Σοφία Νικολάου δηλώνει ότι «… το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία.».

Επειδή όμως είναι ασαφής και αόριστη η παραπάνω αναφορά στο βιογραφικό της Σοφίας Νικολάου, καθώς δεν προκύπτει ούτε η διάρκεια των σπουδών της, ούτε αν αυτή απέκτησε τελικά κάποιον τίτλο σπουδών από το ως άνω αναφερόμενο Γαλλικό Πανεπιστήμιο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να κατατεθεί στη Βουλή το αντίγραφο του τίτλου σπουδών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre της Γαλλίας, της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. Αντί όμως το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει στη Βουλή, όπως οφείλει, το πτυχίο της, το μόνο που κατατέθηκε είναι μια εξουσιοδότηση για χορήγηση βεβαίωσης ότι έχει παρακολουθήσει δύο μαθήματα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Αντί όμως το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει στο Σώμα τον αιτούμενο τίτλο σπουδών, τους κοινοποιήθηκε μια εξουσιοδότηση της κ. Νικολάου προς το Προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι, με την οποία η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα Πρεσβείας Γ’ κ. Δημήτριο Ψιάχα να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να της χορηγηθεί «… βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre της Γαλλίας». Στο συνημμένο δε έγγραφο εξουσιοδότησης στη Γαλλική γλώσσα η κ. Νικολάου ζητάει από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο να της χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στα μαθήματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου.

Σε δήλωση για το θέμα προχώρησαν οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου:

“Είναι σαφές ότι η κ. Νικολάου εντάσσεται στον μακρύ κατάλογο των «άριστων» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως τον άνευ αναγνωρισμένου πτυχίου διοικητή της ΕΥΠ [Κοντολέων], του εκδιωχθέντος υπουργού [Διαματάρης] που δήλωνε ψευδώς ότι κατέχει μεταπτυχιακό, του υφυπουργού που μπέρδεψε ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου με έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών [Στεφανής], του γ.γ. Τουρισμού [Λούλης] που αντί για πτυχίο πανεπιστημίου όπως προβλέπει ο νόμος, διαθέτει πτυχίο ετήσιας σχολής κυλινδρομύλων,κ.ο.κ.

Τυπικό δείγμα «αριστείας», όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, είχαμε με τους περισσότερους από τους διοικητές των νοσοκομείων και των προσφυγικών δομών, με την αλλαγή σχεδόν του μισού από το δυναμικό των υπευθύνων των φυλακών [διευθυντών, αρχιφυλάκων και τμηματαρχών], αλλά και πρόσφατα με τις επιλογές διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, με μοναδικό, αλλά –κατά πως φαίνεται- σημαντικό προσόν την εγγραφή τους στις κομματικές λίστες.

Αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της ζωής ότι τα πτυχία δεν αποτελούν απόδειξη αξιοσύνης για κανέναν άνθρωπο. Ωστόσο η εμμονή να εμφανίζει κάποιος παραπλανητικές πληροφορίες για να συγκαταλέγεται στους «άριστους» είναι ενδεικτική της αντίληψης και της νοοτροπίας που κυριαρχεί στο κόμμα της ΝΔ.

Ως προς την περίπτωση της κ. Νικολάου, καλό θα ήταν να ανασκευάσει το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου βιογραφικό της των μόλις 123 λέξεων, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις. Όλοι ξέρουμε ότι στη θέση της Γ.Γ. δεν επελέγη για τα ακαδημαϊκά προσόντα της, αλλά για τις καταστροφικές πολιτικές απόψεις της για την σωφρονιστική πολιτική.

Καλό θα ήταν να σταματήσει να βλέπει παντού «εχθρούς», «άβατα», «κουκουλοφόρους» και «κακοποιούς», να μην επαναλάβει τις απευθείας αναθέσεις σε άσχετες εταιρείες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις απεντομώσεις στις φυλακές και τα χρήματα που έδωσε απλόχερα για «προσωπική προβολή», τα δήθεν «υπηρεσιακά» ταξίδια αναψυχής σε νησιά, να σέβεται τους Έλληνες Βουλευτές και να μην αποκαλεί Τούρκους τους Έλληνες μουσουλμάνους συναδέλφους.

Κυρίως όμως και με δεδομένο ότι δυο επιπλέον μαθητές των σχολείων των φυλακών από χθες είναι φοιτητές και μάλιστα σε σχολές πρώτης επιλογής τους, να μην επαναλάβει τηνεκδικητικά ανυποχώρητη στάση που επέδειξε στην υπόθεση του αριστούχου κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια