«Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι χορευτές, χορογράφοι και καθηγητές χορού, ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας , απαραίτητοι κι όμως αόρατοι για την Πολιτεία» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, φτιάχνοντας ένα βίντεο για να δείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο χώρο του χορού.

Ολόκληρο το κείμενο του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού:

Είμαστε οι εργαζόμενοι στην τέχνη του χορού. Είμαστε τα θέατρα που έκλεισαν, τα φεστιβάλ που ματαιώθηκαν , οι επαγγελματικές κι ερασιτεχνικές σχολές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα,τα μαθήματα στους δήμους , τα καλλιτεχνικά σχολεία που διέκοψαν τη λειτουργία τους .Επ’αόριστον. Είμαστε οι πτυχιούχοι που τα Υπουργεία βαφτίζουν ανειδίκευτους. Είμαστε αυτοί που πρέπει να χορεύουμε μέχρι τα 67 μας έτη , προκειμένου να διεκδικήσουμε μια μικρή πιθανότητα σύνταξης. Είμαστε οι χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις που προβάλλονται στο διαδίκτυο εν μέσω καραντίνας ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου μας δεν έχει πρόσβαση στο έκτακτο επίδομα βοηθείας. Είτε γιατί ένας από τους πολλαπλούς μας εργοδότες είναι δημόσιος φορέας, είτε γιατί οι συμβάσεις μας έληξαν μετά την 20η Μαρτίου, είτε γιατί οι συμφωνίες μας για καλοκαιρινές παραγωγές δεν πρόλαβαν να υπογραφούν.

Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι χορευτές, χορογράφοι και καθηγητές χορού, ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας , απαραίτητοι κι όμως αόρατοι για την Πολιτεία.

Απαιτούμε:
– Επίδοματα σε όλους τους καλλιτέχνες και τεχνικούς για όσο διάστημα χρειαστεί για να ανακάμψει η πολιτιστική ζωή της χώρας
– Οικονομική στήριξη στις μικρές παραγωγές, στα μικρά θέατρα, στις ΑΜΚΕ, στους αυτοαπασχολουμενους δημιουργούς.

Απαιτούμε κρατική μέριμνα για την επόμενη μέρα των Τεχνών με:
– Έκτακτες επιχορηγήσεις
– Στρατηγικές ανάπτυξης κοινού
– Δωρεάν διάθεση χώρων προβών και παραστάσεων που πληρούν τα κριτήρια υγειονομικής ασφάλειας

Συνεχίζουμε να απαιτούμε:

– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας
– Καθολική ισοτίμηση των πτυχίων μας
– Δημιουργία Πανεπιστημίου Χορού
– Εκπαιδευτικό κωδικό για τους καθηγητές χορού

Ο πολιτισμός είναι οι εργαζόμενοί του.

Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια