Όχι, η εικόνα δεν είναι από άστεγους ή σεισμοπαθείς, αλλά από το κατάστημα του ΖΑRA στο εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης, όπου υπάλληλοι, αποκλεισμένοι από το χιόνι, κοιμούνται στο πάτωμα, πάνω σε χαρτόνια, αδυνατώντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μπορεί η Ισπανία, και ειδικότερα η περιοχή της Μαδρίτης, να ζουν μια από τις χειρότερες επελάσεις του χιονιά των τελευταίων δεκαετιών, αυτό όμως ελάχιστα ενδιαφέρει τα αφεντικά, που αντιμετωπίζουν τους υπαλλήλους τους κυριολεκτικά σα ζώα του κοπαδιού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι οποίες δεν αφορούν μόνο την πασίγνωστη πολυεθνική αλυσίδα ενδυμάτων, αλλά και πολλά άλλα καταστήματα στη Μαδρίτη, όπου οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα κλειδωμένοι στα καταστήματα, με τους πιο τυχερούς να φιλοξενούνται σε κοντινά σπίτια συναδέλφων, αφού ήταν αδύνατον να βάλουν μπροστά ακόμα και τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ, ενώ η προοπτική να κοιμηθούν σε αυτά όσοι διαθέτουν όχημα ισοδυναμούσε με βέβαιο θάνατο από το αγιάζι.

Όλα αυτά, επειδή, παρά την πυκνή χιονόπτωση που έπεφτε από τις 15.00 το μεσημέρι, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, με προφανή άνωθεν εντολή, αρνήθηκαν να ακούσουν τις επανειλημμένες εκκλήσεις των υπαλλήλων να σχολάσουν νωρίτερα ώστε να προλάβουν τον αποκλεισμό από τα χιόνια. Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου Gran Plaza, απειλούσε με κυρώσεις τους υπαλλήλους, αλλά και τα ίδια τα καταστήματα με κυρώσεις, αν έκλειναν πριν τις 19.00, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι προφανώς σε μια τέτοια μέρα οι καταναλωτές θα έμεναν κυρίως σπίτια τους.

Πηγή: Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]