Είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν λίγες ημέρες

Θετικός στον νέο κορωνοϊό COVID-19, τον οποίο χλεύαζε πριν από δύο ημέρες, βρέθηκε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο O dia.

Το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας επιβεβαιώνει το αμερικανικό FOX News, που αναφέρει ότι το πρώτο τεστ βγήκε θετικό και αναμένεται το αποτέλεσμα και του δεύτερου τεστ για επιβεβαίωση.

Ο Μπολσονάρου υποβλήθηκε στο τεστ γιατί βρέθηκε θετικός στον ιό ο γραμματέας, μετά από ταξίδι του στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας το Σάββατο το βράδυ γευμάτισε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Mar-a-Lago, ενώ έβγαζαν και φωτογραφίες μαζί. Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος  δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «δεν ανησυχεί». Ο Μπολσονάρου από την πλευρά του έχει υποτιμήσει την κρίση, λέγοντας μάλιστα ότι «Άλλες μορφές γρίπης σκοτώνουν περισσότερους» ενώ χαρακτήρισε «υπερεκτιμημένη» την ανησυχία για τον κορωνοϊό.

Από την άλλη, ο γιος του Βραζιλιάνου προέδρου και γερουσιαστής, Εντουάρντου Μπολσονάρου, ο οποίος ήταν επίσης στο ίδιο ταξίδι στις ΗΠΑ, έγραψε στο Twitter ότι το τεστ του πατέρα του για τον κορωνοϊο δεν έχει ολοκληρωθεί και μίλησε για ψέμματα και fake news.

 

Με πληροφορίες από O DIA, FOXNEWS, Guardian

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια