Νέα καταγγελία για επαναπροώθηση από το ελληνικό λιμενικό, βάρκας με πρόσφυγες, φέρνει στην επιφάνεια η νορβηγική ΜΚΟ «Aegean Boat Report». Η καταγγελία της οργάνωσης συνοδεύεται από βίντεο το οποίο καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό λιμενικό επιχειρεί να επαναπροωθήσει παράνομα πρόσφυγες προς τη Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα στο βίντεο, εμφανίζεται περιπολικό σκάφος του λιμενικού να πραγματοποιεί ελιγμούς, προκειμένου να στρέψει τη βάρκα προς τη Τουρκία, με κίνδυνο αυτή να ανατραπεί με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους που μεταφέρει.

Στη δημοσίευσή της η ΜΚΟ, αναφέρει ότι το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο εβδομάδες, στις 29 Απριλίου, στις έξι και δέκα το πρωί. Στη βάρκα, η οποία κατευθυνόταν προς τη Λέσβο, επέβαιναν 48 άνθρωποι, εκ των οποίων 18 παιδιά, 10 γυναίκες και 20 άνδρες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Aegean Boat Report», συνοδευόμενη και από το βίντεο-ντοκουμέντο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]