Τουλάχιστον 113 εργάτες ανασύρθηκαν νεκροί από τις λάσπες, μετά από κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη στη βόρεια Μιανμάρ, όπου συμβαίνουν πολλά παρόμοια δυστυχήματα κάθε χρόνο.

Οι έρευνες για επιζώντες ανεστάλησαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών στην περιοχή, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Μέσα σε ένα λεπτό άνθρωποι εξαφανίστηκαν. Υπήρχαν άνθρωποι κολλημένοι στη λάσπη φωνάζοντας βοήθεια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τους βοηθήσει» είπε συγκλονισμένος στο Reuters ένας 38χρονος ανθρακωρύχος.

«Οι εργάτες του ορυχείου παρασύρθηκαν από ένα κύμα λάσπης που προκλήθηκε από τις σημαντικές νεροποντές», ανακοίνωσε νωρίτερα η πυροσβεστική.

Φωτογραφίες στη σελίδα της υπηρεσίες στο Facebook δείχνουν ομάδα σωστικών συνεργείων να προχωρεί σε μια κοιλάδα που έχει βυθιστεί στη λάσπη στο καντόνι Χπάκαντ, κοντά στην μεθόριο με την Κίνα.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστήριξε πως ορισμένα άτομα αψήφησαν προειδοποίηση που εκδόθηκε χθες και ανέφερε ότι δεν πρέπει να εργαστούν στην περιοχή μετά τις βροχοπτώσεις.

Κάθε χρόνο δεκάδες εργάτες χάνουν τη ζωή τους σε ορυχεία νεφρίτη λόγω των επισφαλών συνθηκών εργασίας, ιδιαίτερα την περίοδο των μουσώνων.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Χπάκαντ και τα θύματα είναι συχνά μέλη μη προνομιούχων εθνικών μειονοτήτων, τα οποία επιχειρούν σχεδόν παράνομα σε πρώην ορυχεία που έχουν εγκαταλειφθεί.

Οι άφθονοι φυσικοί πόροι της βόρειας Μιανμάρ συμβάλλουν στην χρηματοδότηση των δύο στρατοπέδων ενός εμφυλίου πολέμου που διαρκεί πολλές δεκαετίες ανάμεσα στους αντάρτες της εθνότητας Καχίν και τους στρατιωτικούς της Μιανμάρ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια