Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της Καύσης Απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ στους κατοίκους του Βόλου να βγουν στα μπαλκόνια τους στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη μη αναστολή λειτουργίας της ΑΓΕΤ.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της Καύσης Απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ καλεί τους πολίτες σε διαμαρτυρία για ένα λεπτό από τα μπαλκόνια τους, με σκοπό να δώσουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη συνέχιση της μόλυνσης του αέρα και της επιβάρυνσης της υγεία των πολιτών από τη συνέχιση των εργασιών της ΑΓΕΤ.

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής, συμφερόντων της Γαλλικής La Farge, χρησιμοποιεί ως εναλλακτικό καύσιμο απορρίμματα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το περιβάλλον αλλά και κατλα συνέπεια η υγεία των πολιτών του Βόλου.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή, οι μετρήσεις για τον Βόλο, όπως αποτυπώνονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα μέτρησης της ποιότητας του αέρα σε πραγματικό χρόνο «www.waqi.info», είναι αντίστοιχες του Πεκίνου, της Σαγκάης και του Νέου Δελχί, δηλαδή των πιο ρυπασμένων πόλεων παγκοσμίως. Οι τιμές που παρουσιάστηκαν σύμφωνα με το κείμενο της επιτροπής, ήταν «Οι υψηλότερες τιμές ειδικά τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο».

Επιπλέον τονίζεται ότι «Τα πολύ επικίνδυνα για την υγεία μικροσωματίδια είναι ανάμεσα στους ρύπους που προσμετρώνται για την κατάταξη της ποιότητας του αέρα!! Ο δείκτης ποιότητας της ατμόσφαιρας (AQI) παρατηρήθηκε πολλές φορές μέσα στο 24ωρο να είναι στο κόκκινο (300+), που σημαίνει πολύ επικίνδυνος για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της Καύσης Απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ:

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΚΑ
ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Η ΑΓΕΤ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΓΕΝΙΚΑ
ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!

Οι μετρήσεις για τον Βόλο, όπως αποτυπώνονται στην πιο γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα μέτρησης της ποιότητας του αέρα σε πραγματικό χρόνο (www.waqi.info) είναι αντίστοιχες Πεκίνου, Σαγκάης, Νέου Δελχί, των πιο ρυπασμένων πόλεων παγκοσμίως !! Ασύλληπτα νούμερα ακόμη και για μεγαλουπόλεις!! Οι υψηλότερες τιμές ειδικά τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο!!

Τα πολύ επικίνδυνα για την υγεία μικροσωματίδια είναι ανάμεσα στους ρύπους που προσμετρώνται για την κατάταξη της ποιότητας του αέρα!! Ο δείκτης ποιότητας της ατμόσφαιρας (AQI) παρατηρήθηκε πολλές φορές μέσα στο 24ωρο να είναι στο κόκκινο (300+), που σημαίνει πολύ επικίνδυνος για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα!! Η προειδοποίηση για την υγεία σε τέτοιες τιμές είναι:

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ

Ο Βόλος σε συνθήκες ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ και όχι από τον κοροναϊό! Και μάλιστα όταν έχουν εντελώς εξαφανιστεί πηγές ρύπων όπως τα αυτοκίνητα ή τα τζάκια, λόγω εποχής αλλά και μέρα μεσημέρι.

Οι βιομηχανικές μονάδες βέβαια συνεχίζουν προκλητικά ακάθεκτες τις εργασίες τους ακόμα κι όταν απέχουν 150 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, ακόμα κι αν έχουμε αποδείξει με πανεπιστημιακές έρευνες ότι η καύση πλαστικών καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντάς το επιρρεπές σε λοιμώξεις και βεβαίως πανδημίες.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 στις 21:00 καλούμε σε μία εκκωφαντική και ειρηνική διαμαρτυρία από τα σπίτια μας για ένα λεπτό:

ΟΛΟΙ
στα μπαλκόνια και στα ανοιχτά παράθυρα να χτυπήσουμε δυνατά τα κουζινικά μας για να μας ακούσει η κυβέρνηση και να σταματήσει τη λειτουργία της ΑΓΕΤ-LAFGARGEHOLCIM εν μέσω Πανδημίας.

Η μείωση της βιομηχανικής δραστηριότητας, όπως ήδη συμβαίνει στην Ιταλία, θα βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας, που υποφέρουν ιδιαίτερα από αναπνευστικά προβλήματα, όπως και τα παιδιά και όλους μας, να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία του Κορονοϊού!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια