Τις μεθόδους που είχε χρησιμοποιήσει το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας και ο «περίφημος» με τα πειράματά του σε ανθρώπους «δόκτωρ» Μέγκελε ζήλεψαν οι αρχές της Βρετανίας οι οποίες κάλεσαν τους ηλικιωμένους και εθελοντές από τις εθνοτικές μειονότητες των ασιατών και των μαύρων να δηλώσουν συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές για πιθανά εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει εθελοντές για να συμμετάσχουν σε δοκιμές εμβολίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Βρετανίας, όμως πρόσθεσε ότι χρειάζονται περισσότεροι.

«Η προστασία των ευπαθών ομάδων είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτή η πανδημία», δήλωσε η Κέιτ Μπίνγκαμ επικεφαλής της ομάδας δράσης εμβολίων της Βρετανίας.

«Οι 100.000 εθελοντές είναι μια πολύ καλή αρχή, αλλά χρειαζόμαστε πολλούς περισσότερους από διαφορετικά υπόβαθρα για να συμμετάσχουν σε μελλοντικές έρευνες, αν πρόκειται να βρούμε γρήγορα ένα εμβόλιο για να προστατεύσουμε όσους το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε κυρίως όσους είναι πάνω από 65 ετών, όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας και ανθρώπους από τις εθνοτικές μειονότητες των Ασιατών και των μαύρων να δηλώσουν συμμετοχή στις κλινικές δοκιμές.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι στην Αγγλία όσοι ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες είναι δύο με τρεις φορές πιο πιθανό να μολυνθούν από την covid-19 σε σχέση με τους λευκούς. Επίσης δυσανάλογος αριθμός ατόμων που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια