Μετά την επίθεση αστυνομικών στην λαϊκή Χαλανδρίου, αλλά και στην πλατεία των Άνω Πετραλώνων, σειρά είχε η πλατεία της Νέας Σμύρνης.  Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί άρχισαν να τραμπουκίζουν κόσμο κάνοντας ελέγχους για παραβίασης των μέτρων σε όσους κάθονταν. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε (σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες όλα ξεκίνησαν όταν κόπηκαν πρόστιμα σε οικογένεια) και έτσι στη συνέχεια κάλεσαν ενισχύσεις στο σημείο. Από εκεί και πέρα όπως φαίνεται και στα βίντεο αστυνομικοί επιδόθηκαν σε ξύλο και προσαγωγές στον κόσμο.

Άξιο σημασίας είναι ότι διαρροές της αστυνομίας σε μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο «για επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», ενώ στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται μέχρι και «μάχη σώμα με σώμα» πριν οι αρχές καλέσουν ενισχύσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια