Νέες πληροφορίες για την υπόθεση ξυλοδαρμού δύο νεαρών από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στα Σεπόλια στις 24 Μαΐου δείχνουν ότι, όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν αλλά, αν και ακινητοποιημένοι στο έδαφος, χτυπήθηκαν επανειλημμένα από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του omniatv, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για «Σωματική βλάβη δια θλώντος αμβλέος οργάνου», ενώ η ανάλυση που πραγματοποιήσε στο πρωτότυπο βίντεο κάμερας ασφαλείας η οποία κατέγραψε το περιστατικό, είναι άκρως αποκαλυπτική.

 

Στην αρχή του βίντεο απεικονίζεται ο πρώτος νεαρός (Α – σε πράσινο πλαίσιο),  με τον οποίο, σύμφωνα με τη μήνυση που έχει υποβληθεί εναντίον των ΔΙΑΣ,  διαπληκτίστηκε ένας εκ των αστυνομικών επειδή τους κοιτούσε καθώς πήγαινε σε κοντινό κατάστημα να πάρει καφέ. Οι αστυνομικοί (σε κόκκινο πλαίσιο) βρίσκονται δίπλα στις μηχανές τους (σε κόκκινο πλαίσιο) μαζί με τον Α και φαίνεται ότι τον περικυκλώνουν.

Στη συνέχεια οι άνδρες της αστυνομίας διακρίνονται να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές και να τον ρίχνουν πάνω σε μια από τις μοτοσυκλέτες τους, η οποία και πέφτει.

Ο Α βρίσκεται πια στο έδαφος, συνεχίζει να δέχεται τα χτυπήματα των αστυνομικών και ο φίλος του (Β – σε πράσινο πλαίσιο) τρέχει στο σημείο να δει τι έχει συμβεί και γιατί χτυπούν τον Α. Εν μέσω ύβρεων και απειλών, όπως περιγράφουν τα θύματα στις μηνύσεις τους, ο Β δέχεται και αυτός επίθεση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον στριμώχνουν στον τοίχο και τον ξυλοκοπούν όπως έκαναν δευτερόλεπτα νωρίτερα με τον φίλο του.Στα πλάνα φαίνεται καθαρά το χέρι ενός εκ των αστυνομικών να χτυπάει επανειλημμένα τον Β όσο βρισκόταν στο έδαφος.  Το θύμα στη μήνυσή του κάνει λόγο για χτυπήματα με χειροπέδες στο κεφάλι του.

Το στιγμιότυπο στο όποιο ένας εκ των αστυνομικών έχει βάλει το γόνατο του στον αυχένα του χτυπημένου και χειροπεδημένου πια Α, όσο οι συνάδελφοι του χτυπούν τον Β, φέρνει στο μυαλό πρόσφατες εικόνες της επικαιρότητας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια