Το όνομά της είναι Σάλβα. Είναι πέντε χρονών και ζυγίζει μόλις τρεισήμισι κιλά.

Υεμένη. Η χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον κόσμο συμβαίνει εδώ. Όσοι γλυτώνουν από τις βόμβες, πεθαίνουν από την πείνα. Τώρα προστέθηκε και ο κορονοϊός. Τα παιδιά είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο.

Το SKYNews βρήκε τη Σάλβα με τους γονείς και τα αδέλφια της στο τρίτο μέρος της μετακίνησής τους λόγω των βομβαρδισμών.

«Η κόρη μου πάσχει από σοβαρό υποσιτισμό», λέει ο πατέρας της. «Είναι πέντε χρονών και ήταν πάντα έτσι.»

Πέντε χρόνια άγριου εμφυλίου πολέμου, που υποθάλπουν τα συμφέροντα περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων. Η φρίκη συμπληρώνεται από την πείνα και τις ασθένειες. Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Sir Mark Lowcock λέει στο Sky News ότι η Υεμένη βρίσκεται στην πιο  «ζοφερή κατάσταση» που έχει δει ποτέ και ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει περισσότερα.

Πηγή: ArtiNews

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια