Ελεύθερος έφυγε από το δικαστήριο ο Αριστείδης Φλώρος για την υπόθεση της Energa, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων με τριετή αναστολή.

Η ποινή των 21 χρόνων που είχε επιβληθεί από το Πρωτόδικο Δικαστήριο στον επικεφαλής της Energa μειώθηκε, καθώς του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και του σύννομου βίου (από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο) και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Με αυτά τα ελαφρυντικά σε συνδυασμό με την κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, βάσει του νέου ποινικού κώδικα, ο κατηγορούμενος δε θα μπορούσε να καταδικαστεί παραπάνω από οκτώ χρόνια.

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για λαθρεμπορία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Παράλληλα, αθώος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης της Hellas Power, Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια.

Όσον αφορά στο ποσό της καταγγελλόμενης υπεξαίρεσης, το αρχικό κατηγορητήριο ανέφερε ότι ανέρχεται σε 236 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό όμως συμπεριελάμβανε δήμους, δημόσιο, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ. Το δικαστήριο αναγνώρισε μόνο την οφειλή προς τους δήμους και το δημόσιο που φτάνει περίπου τα 72 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά από τους κατηγορούμενους είχαν δεσμευθεί 127 εκατομμύρια σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ ήδη από το στάδιο της ανάκρισης, όπως αναγνώρισε και το δικαστήριο, είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βάση του σχετικού νόμου περί επιεικούς μεταχείρισης, περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πάρουν Δημόσιο και Δήμοι.

*Από το alfavita.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X