Σε ένα διάλειμμα από το κώμα, στο οποίο με έριξε η υπερβολική κατανάλωση σκορδαλιάς την 25η Μαρτίου, βρήκα το χρόνο και για ρεπορτάζ! Με τιμή σας παρουσιάζουμε λοιπόν αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με το casting της ταινίας για τη ζωή της Άνγκελα Μέρκελ που βρίσκεται στα σκαριά.

Η γερμανική εταιρεία παραγωγής AVE ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα πως θα γυρίσει σε ταινία τη ζωή της Μέρκελ, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017. Ο εξαιρετικά πρωτότυπος τίτλος της ταινίας θα είναι «Άνγκελα Μέρκελ», ενώ χρήματα θα βάλουν και Έλληνες παραγωγοί!

Φυσικά, το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποια ηθοποιός θα έχει την τιμή να υποδυθεί την Γερμανίδα Καγκελάριο και ποιοι θα κρατήσουν τους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η «Σαλαμάνδρα» έχει τις απαντήσεις και σας παρουσιάζει τις πρώτες σκέψεις των παραγωγών της ταινίας για το casting στους βασικούς ρόλους. Ανάμεσα στις επιλογές βρίσκονται και Έλληνες ηθοποιοί!

Άνγκελα Μέρκελ
Όπως είναι φυσικό, η πρώτη ηθοποιός που ακούστηκε για το ρόλο της Μέρκελ είναι η Μέριλ Στριπ! Το γεγονός ότι έχει υποδυθεί τη Μάργκαρετ Θάτσερ, τη χρίζει φαβορί για το ρόλο. Το θέμα είναι αν η εταιρεία παραγωγής έχει τα χρήματα να την πληρώσει.

casting Merkel 1
Για το λόγο αυτό, δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη με μία Ελληνίδα ερασιτέχνη ηθοποιό, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και… φλερτάρει με το ρόλο. Τους παραγωγούς της ταινίας ιντριγκάρει ιδιαίτερα το γεγονός να παίξει μία Ελληνίδα την Μέρκελ, λόγω των… δύσκολων σχέσεων που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις δύο χώρες.

casting Merkel 2
Η σεισμόπληκτη κυρία από την Κεφαλονιά εμφανίστηκε μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό στο νησί και η ομοιότητά της με τη Γερμανίδα Καγκελάριο την έκανε διάσημη στο λεπτό. Μαθαίνουμε πως η εταιρεία παραγωγής έχει ήδη επικοινωνήσει μαζί της.

Ονόματα – έκπληξη έχουν πέσει όμως στο τραπέζι και για άλλους πολύ σημαντικούς ρόλους της ταινίας:

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ο ηθοποιός Άντι Σέρκις αναμένεται να πάρει τον απαιτητικό ρόλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε δύσκολες αποστολές. Έχει παίξει με επιτυχία το Γκόλουμ και είναι αναμφισβήτητα το φαβορί για το ρόλο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, στενού συνεργάτη της Μέρκελ.

casting Merkel 3
Γερούν Ντάισελμπλουμ
Έχουμε «σιγουράκι» και για αυτόν τον ρόλο. Ο Bradley Cooper θα υποδυθεί τον επικεφαλής του Eurogroup, με το… δοκιμασμένο μπουκλέ μαλλί από το American Hustle.

casting Merkel 4
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Εδώ έχουμε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς. Από τη μία ο Στιβ Μάρτιν και από την άλλη ο Έλληνας ηθοποιός, Κώστας Καραγιώργης, ο γνωστός και ως «Δάσκαλος» από την ταινία «The Κόπανοι».

casting Merkel 5
Μπαράκ Ομπάμα
Ήρθε η ώρα ο ηθοποιός, Mohamen Mehdi Ouazanni, να εξαργυρώσει την ομοιότητά του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Δεν νομίζετε;

casting Merkel 6
Βλαντιμίρ Πούτιν
Στην περίπτωση του Προέδρου της Ρωσίας, οι παραγωγοί της ταινίας δεν θα προχωρήσουν σε πειραματισμούς, αλλά θα ακολουθήσουν τη γνωστή πετυχημένη συνταγή του «House of Cards». Στη δημοφιλή σειρά, ο Δανός ηθοποιός, Λαρς Μίκελσεν έπαιξε τον Πούτιν με εξαιρετική επιτυχία και όλα δείχνουν πως θα το επαναλάβει στην ταινία για τη Μέρκελ.

casting Merkel 7
Ολάντ – Σαρκοζί
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με τους ρόλους των δύο τελευταίων Γάλλων Προέδρων, με τους οποίους είχε στενή συνεργασία η Άνγκελα Μέρκελ. Οι γελοίες φάτσες και το ασυνήθιστα κοντό ανάστημα έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στους συντελεστές της ταινίας. Το… γαλλικό κλειδί φαίνεται, όμως, πως βρέθηκε και είναι «δύο σε ένα». Η θεότητα, ο τεράστιος κωμικός Στιβ Καρέλ είναι μάλλον ο μόνος που μπορεί να παίξει και τους δύο ρόλους. Και χαζόφατσα, Φρανσουά Ολάντ και δήθεν γόης, Νικολά Σαρκοζί.

casting Merkel 8
Γιώργος Παπανδρέου
Μόνο ένας Έλληνας θα μπορούσε να μπει στο… πετσί του ρόλου του ΓΑΠ. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντώνης Αντωνίου κατάφερε έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις να εξασφαλίσει ειδική άδεια από τη «10η Εντολή» και θα παίξει στην ταινία. Σε λίγους μήνες θα βρίσκεται για γυρίσματα στο Καστελόριζο.

casting Merkel 9
Αντώνης Σαμαράς
Το ρόλο του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού, που αποτέλεσε για χρόνια ένα από τα αγαπημένα «ανδρείκελα» της Καγκελαρίου, θα παίξει κατόπιν δικής του απαίτησης ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ο ηθοποιός ήρθε σε επικοινωνία ο ίδιος με την παραγωγή και ζήτησε να παίξει αμισθί το ρόλο του Αντώνη Σαμαρά, που αποτελεί το είδωλό του!

casting Merkel 10
Guest Stars: Τζένιφερ Λόρενς και Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Η Τζένιφερ Λόρενς, που ως γνωστόν είναι κλωνοποιημένη η Μέριλ Στριπ σε νεότερη ηλικία, θα παίξει την Μέρκελ στα νιάτα της.

casting Merkel 11
Όσο για τον… δικό μας Χριστόφορο Παπακαλιάτη θα παίξει έναν νεαρό ανατολικογερμανό, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη η Μέρκελ στα φοιτητικά της χρόνια, αλλά αυτός είχε κρυφή σχέση με τη μάνα της.

Αναζητείται κασκαντέρ

casting Merkel 12
Τέλος, να σημειώσουμε για κάθε ενδιαφερόμενο πως η εταιρεία παραγωγής της ταινίας έχει ξεκινήσει τις οντισιόν για να βρει έναν ιδιαίτερα παράτολμο κασκαντέρ, ο οποίος θα παίξει τον γεμάτο κινδύνους και απαιτητικό ρόλο του νυν συζύγου της Άνγκελα Μέρκελ.

Το σενάριο της ταινίας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και γι` αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα φτάνει χρονικά μέχρι τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έτσι η παραγωγή δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με το να βρει τους ηθοποιούς που θα παίξουν τον Τσίπρα και τον Yanis.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]