Ένας 24χρονος αθλητής του ζίου-ζίτσου από τη Χιλή συμμετείχε σε ένα τουρνουά στην Αργεντινή, όπου κατετάγη δεύτερος και αξιοποίησε την ευκαιρία της απονομής, για να περάσει ένα μήνυμα στο κοινό -που μιλάει την ίδια γλώσσα με τους Χιλιανούς- και σε όλο τον κόσμο, σε μια σπουδαία συμβολική κίνηση.

Ο Rogers Rogerio πήρε λοιπόν μια σημαία της χώρας του, που έγραφε πάνω το μήνυμα: “μας σκοτώνουν, μας βιάζουν, μας βασανίζουν, όπως ακριβώς και στη δικτατορία”.

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα As, τόνισε ότι «είναι απαραίτητο ως αθλητής να καταδικάζεις την καταστολή ενάντια των ανθρώπων που βγήκαν για να απαιτήσουν αξιοπρέπεια στην Παιδεία, την Υγεία και τη Στέγη. Το κράτος της Χιλής έχει ξεχάσει τον λαό και αυτό πρέπει να γίνει γνωστό. Γι αυτό σκέφτηκα να κάνω από την πλευρά μου κάτι και να εκφράσω τη στήριξη μου ως αθλητής στους ανθρώπους που αγωνίζονται».

Λίγη ώρα αργότερα, εξηγούσε πιο αναλυτικά το σκεπτικό του, με ένα μήνυμα στο Instagram, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων.

Εδώ και τρεις βδομάδες στη Χιλή δεν υπάρχει κανονικότητα για κανέναν, δεν μπορεί να προπονηθεί κανείς όπως πρέπει, ούτε να μείνει σιωπηλός, χωρίς να πει τίποτα σχετικά. Να γνωρίζει ότι στη Χιλή υπάρχουν βιασμοί, βασανισμοί, ακρωτηριασμοί ανθρώπων…

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια