Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην αστυνομική βία και την καταστολή που δέχονται οι διαδηλωτές στη Χιλή έστειλε η Χιλιανή τραγουδίστρια Mon Laferte κατά την παρουσία της στα 20ά Latin Grammy Awards την Πέμπτη στο Λας Βέγκς.

Η 36χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με μια κίνηση στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής σταμάτησε και άνοιξε το μαύρο σακάκι της για να αποκαλύψει τη φράση “En Chile torturan violan y matan” (Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν).

Η Laferte κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ, το οποίο αργότερα αφιέρωσε στον λαό της Χιλής. Παραλαμβάνοντας το βραβείο της διάβασε ένα ποίημα από έναν ανώνυμο φίλο που είναι αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται στη Χιλή. « Η Χιλή με πληγώνει». Μετά τα βραβεία, δημοσίευσε μια εικόνα της διαμαρτυρίας της στο Instagram, με τη λεζάντα «το σώμα μου ελεύθερο για μια ελεύθερη πατρίδα».

Η διαφθορά της εξουσίας, οι κοινωνικές ανισότητες και η οικονομική ανέχεια είναι έχουν κάνει τον λαό της Χιλής να βρίσκεται στους δρόμους από τις 19 Οκτωβρίου, μετρώντας ήδη τουλάχιστον 20 νεκρούς και 1.000 τραυματίες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια