Το video που δείχνει τον τροχονόμο, λίγα λεπτά μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή που κόστισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα, να επιτίθεται φραστικά σε ντελιβερά που ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων έγιναν προκάλεσε σάλο. Σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ και έως τότε απομακρύνθηκε από την Τροχαία.

Ο τροχονόμος ήταν μπροστά στη Βουλή (αλλά δεν ρύθμιζε την κυκλοφορία) το μοιραίο, για τον 23χρονο Ιάσονα, μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής όταν ο αστυνομικός – οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη έστριψε αριστερά από τη Βασιλίσσης Σοφίας και συγκρούστηκε με τη μηχανή του θύματος.

Το τροχαίο είδε ένας εργαζόμενος σε delivery, που θέλησε να σταματήσει για να πει στους αστυνομικούς τι είχε γίνει. Αλλά ο τροχονόμος όχι μόνο δεν άκουσε τα όσα είχε να του πει ο αυτόπτης μάρτυρας, αλλά του επιτέθηκε φραστικά, φωνάζοντας σε άλλον αστυνομικό να τον απομακρύνει και τον απειλεί κλήση γιατί δε φορούσε κράνος!

Στο βίντεο που δημοσίευσε το pronews.gr, ο μοτοσικλετιστής που ήταν στο σημείο, στεκόμενος στο αντίθετο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας φώναζε ότι το θύμα του τροχαίου είχε περάσει με πράσινο. «Με τόση αστυνομία εδώ πέρα, τροχαία, με πράσινο πέρασε και τον τσακίσατε» ακούγεται να λέει.

Και τότε ο τροχονόμος, μιλώντας του στον ενικό, του επιτίθεται: «Εσύ τι είσαι; Ο δικηγόρος του διαβόλου είσαι; Άσε “το παιδί, το παιδί”. Εσύ φοράς το κράνος σου; Άιντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ, εξαφανίσου».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια