Σε μια κατάφωρα παράνομη κίνηση, που έχει προφανή στόχο να «κλείσει στόματα» στην υπόθεση Λιγνάδη, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας. Με εντελώς αντιδεοντολογικό τρόπο αποκάλυψε τα ονόματα των δύο ανθρώπων που έχουν καταγγείλει βιασμό από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με την πρόφαση της δημοσιοποίησης αίτησης για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων και διενέργεια αυτοψίας.

Σε δήλωσή του, ο Αλ. Κούγιας κάνει γνωστό ότι κατέθεσε αίτημα προς την ανακρίτρια για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του σκηνοθέτη με τους δύο καταγγέλλοντες, καθώς και αίτημα να διαταχθεί αυτοψία για τον εντοπισμό του ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, όπου ο ένας εξ αυτών έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε. Μαζί, δίνει στη δημοσιότητα το αίτημα προς την ανακρίτρια, στο οποίο αναφέρονται πάνω-πάνω τα ονόματα των δύο καταγγελλόντων.

Η απαράδεκτη ωστόσο αυτή κίνηση του ποινικολόγου απαγορεύεται από τον Κώδικα Δικηγόρων. «Δεν επιτρέπεται σε δικηγόρο είτε ατομικά είτε ως μέλος Δικηγορικής Εταιρείας να δίνει συνεντεύξεις στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, δημοσιεύοντας στοιχεία ή πληροφορίες σε σχέση με εκκρεμούσα, ενώπιον της Δικαιοσύνης, υπόθεση την οποία χειρίζεται ο ίδιος» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 40 του Κώδικα Δικηγόρων.

Στη δήλωσή του, ο Αλ. Κούγιας αναφέρει ότι ο Δ. Λιγνάδης συνεχίζει να αρνείται την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή. Φαίνεται δε να αμφισβητεί ότι βρισκόταν στην περιοχή της Επιδαύρου κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στις καταγγελίες, δηλαδή τον Αύγουστο του 2015, με τον δικηγόρο να υποστηρίζει ότι το γραφείο του έχει κάνει έρευνα και ότι ο σκηνοθέτης δεν διέμεινε σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής.

 

Πηγή: Αυγή

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια