Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάκρης καταπιάνεται με την ανάδειξη πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων μέσω των παρεμβάσεων του στο καρναβάλι Μακρακώμης Φθιώτιδος που μετρά 61 χρόνια ζωής.

Αυτή τη φορά η παρέμβαση του Συλλόγου είχε θέμα τις άθλιες συνθήκες εργασίας των νέων. Το άρμα που έφτιαξαν αναδείκνυε τις επισφαλείς εργασιακές συνθήκες των νέων εργαζομένων: ντελιβεράδες, τηλεφωνητές και τηλεφωνήτριες, εργάτες, σερβιτόροι και σερβιτόρες, πωλητές και πωλήτριες όλοι και όλες δεμένοι με αλυσίδες που είναι το μόνο που έχουν να χάσουν.

Το άρμα «παρήλασε» στο καρναβάλι συνοδευόμενο από το τραγούδι του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα «Για ένα κομμάτι ψωμί».

Περισσότερα στο xwrionmakri.wordpress.com

Εδώ παλιότερες παρεμβάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάκρης:

-Παρέμβαση στο καραναβάλι της Μακρακώμης για τη μετανάστευση των νέων

-Μια απίστευτη παρέμβαση για τους πρόσφυγες στο Καρναβάλι της Μακρακώμης

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια