Καθώς ανεβαίνει η γκαραζόπορτα της μικρής σκηνής της οδού Καλλιρόης, αναμένω τίποτα λιγότερο από ένα έργο που θα με συνεπάρει και θα με προβληματίσει. Άλλωστε το Urbn Τheatr φημίζεται για αυτές τις παραγωγές που καμία σχέση δεν έχουν με ό,τι ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι απλώς για να κόψει εισιτήρια. Στο Urbn Τheatr κάθε παραγωγή είναι μια αναγκαιότητα του να ειπωθεί κάτι για την ζωή, την πραγματικότητα και τους ανθρώπους. Όπως προλογίζει και ο σκηνοθέτης του Urbn Τheatr, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, «είναι δύσκολο να προτείνεις -να καταφέρεις να προτείνεις- ένα καλλιτεχνικό έργο όταν τόσο πολλά και δυσεπίλυτα, ίσως, προβλήματα, ταλανίζουν την πραγματικότητά μας. Το “The Official Trailer” κατέστη αναγκαιότητα για το Urbn Theatr όχι για να δοθούν απαντήσεις, πόσο μάλλον λύσεις, αλλά απλώς και μόνο για να μοιραστούμε ένα κομμάτι ζωής. Των ηρώων, της δικής μας και ίσως ευρύτερα ανθρώπων που είναι γύρω μας. Σε αυτό το δεδομένο, στο ότι ζούμε, κρύβεται και το πιο αισιόδοξο μήνυμα». Και στη μία ώρα που διαρκεί η παράσταση είναι ακριβώς αυτό που θα γευτείς σαν θεατής.

Πέντε άνθρωποι κάθονται και συζητούν για τις αγαπημένες τους ταινίες, τους αγαπημένους τους σκηνοθέτες, τις τριλογίες που τους άρεσαν, αυτές που είδαν δεκάδες φορές, αυτές που θα ήθελαν να ζήσουν ή για τους ήρωες που θα ήθελαν να παίξουν και έπειτα… σιωπή, το κενό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, μεταξύ Χόλιγουντ και ζωής.

Και οι πέντε θα σου διηγηθούν την ιστορία της δικής τους ζωής καθώς κάθεσαι σε μια από τις καρέκλες της μικρής σκηνής του Χώρου Τέχνης 14η Μέρα.

«Ήθελα να βρω τις πιο ταιριαστές λέξεις για να σε κάνω να συνειδητοποιήσεις πώς νιώθω για σένα και πόσο σε χρειάζομαι, αλλά οι λέξεις είναι λέξεις και δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματά μου για σένα» είναι τα λόγια που μου έμειναν μετά το πέρας της παράστασης από τον δεύτερο κατά σειρά μονόλογο, εκεί που η κοπέλα (την υποδύεται η Λίνα Φούντογλου) μιλά για τον χαμένο έρωτά της, αυτόν που διαφέρει τόσο πολύ από τον έρωτα των ταινιών μα είναι τόσο μα τόσο αληθινός. Κάπως έτσι λοιπόν κι εσύ θα συνδεθείς με τις ιστορίες τους ή όχι, σίγουρα όμως θα τους νιώσεις, θα καταλάβεις την αλήθεια της ζωής τους και θα σε συγκινήσουν, θα σε συνεπάρουν. Όχι δεν είχαν μια ζωή σαν ταινία, είχαν κάτι πιο αληθινό, πιο ζωντανό.

Και κάπως έτσι τελειώνει λοιπόν με έναν προτζέκτορα να προβάλει δεκάδες όμορφα πρόσωπα από το δρόμο, πρόσωπα καθημερινά, πρόσωπα σαν τα δικά μας. Γιατί η ζωή βρίσκεται στη ζωή και το Official Trailer είναι ένα έργο για μας, ένα έργο που θέλει να μιλήσει για την ζωή όλων εμάς, όχι την ζωή των ηρώων του κινηματογράφου αλλά για τους ήρωες της καθημερινότητας, εμάς.

Σκηνοθεσία – Κείμενο: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Λαμπαδάριος Παππάς
Ενδυματολόγος: Φωτεινή Λάζου
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Κολλάτου
Φωτιστική επιμέλεια: Γιώργος Αγιαννίτης
Video: Αλέξανδρος Κακλαμάνος
Μουσική (live piano): Σοφία Ορφανού
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Αιγινίτου

Ερμηνεύουν: Λένα Δελαβία, Χρήστος Καπενής, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Σοφία Ορφανού, Λίνα Φούντογλου.

Εισιτήρια
Κανονικό: 10€
Ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ: 7 €

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X