Περίεργη η φετινή Ανάσταση. Αμήχανο Πάσχα. “Χριστός Ανέστη” στο μπαλκόνι. Βεγγαλικά στον ουρανό που η απέναντι πολυκατοικία σε εμποδίζει να τα δεις καθαρά, όπως θα τα έβλεπες αν ήσουν στο προαύλιο της εκκλησίας στο χωριό.

Στις 00.00 οι άνθρωποι βγήκαν στα μπαλκόνια κρατώντας ένα κερί, μια λαμπάδα ή ένα τσιγάρο. Το δικό του Άγιο Φως ο καθένας. Ευχές “πετάν” από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, προσπαθούν οι άνθρωποι να νοιώσουν ότι είναι όλοι μαζί, να συναθροιστούν, από απόσταση.

Το φετινό Πάσχα της καραντίνας.

“Η αρρώστια είναι η νυχτερινή όψη της ζωής, μια πιο επίπονη υπηκοότητα. Καθένας που γεννιέται έχει διπλή υπηκοότητα, μια στο βασίλειο των υγιών και μία στο βασίλειο των αρρώστων. Αν και όλοι προτιμούμε το καλό διαβατήριο, αργά ή γρήγορα καθένας από εμάς είναι υποχρεωμένος, έστω και για λίγο, να αναγνωρίσει τον εαυτό του ως πολίτη αυτού του άλλου τόπου”.
– Susan Sontag, Η Νόσος ως Μεταφορά

Το βίντεο είναι της Μαρίας Σιδηροπούλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια