Οι εικόνες απίστευτου συνωστισμού στο μετρό σε ώρες αιχμής, που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες, είναι κάτι παραπάνω από εξοργιστικές, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα αυξάνεται ανησυχητικά μέρα με τη μέρα. Κι αυτό, φυσικά, δε συμβαίνει γιατί κάνουν κάτι λάθος οι επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά γιατί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός έχουν την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτές τις εικόνες ντροπής. Φέρουν ευθύνη γιατί τα δρομολόγια δεν είναι συχνότερα, φταίνε γιατί δεν προχωρούν σε προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου στη μετακίνηση, είναι υπεύθυνοι γιατί δεν ανανεώνουν τον στόλο των λεωφορείων παρά μόνο εξαγγέλλουν ότι «θα».

Την ίδια ώρα, η περιβόητη «ατομική ευθύνη» του καθενός μπροστά στην πανδημία έχει πάει περίπατο, καθώς το να μπει κάποιος σαν τη «σαρδέλα» μέσα σε ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί μονόδρομο, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που δεν έχουν άλλη επιλογή από τα ΜΜΜ για να πάνε στις δουλειές τους. Οι περισσότεροι πολίτες φοράνε κανονικά τις μάσκες τους, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, καθώς στα λεωφορεία και τα βαγόνια του μετρό επικρατεί το αδιαχώρητο.

Τη λύση για τους πολίτες που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι απέναντι στον κορωνοϊό αφού είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, φαίνεται πως βρήκε η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωονοϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Η λοιμωξιολόγος που τον Μάιο προέτρεπε τους πολίτες να Κοινωνήσουν χωρίς φόβο, ιεραρχώντας πιο ψηλά την πίστη της από την επιστήμη την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί, βρήκε τη λύση για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε συνέντευξή της στην Κρατική Τηλεόραση, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, είπε σε χαλαρό ύφος ότι ο κόσμος θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει με τα πόδια!

«Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία… Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή», ήταν η πρόταση μέλους της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, αντί να μιλήσει για αύξηση των δρομολογίων. Λες και το να διασχίσεις τη μισή Αθήνα με τα πόδια είναι αυτό που λείπει από χιλιάδες εργαζόμενους όταν επιστρέφουν από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

*Από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια