Συνεχίστηκε, μετά την επεισοδιακή διακοπή λόγω της παρέμβασης του συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά της εισαγγελέως, η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με την εισαγγελέα να παραμένει στην έδρα και τους συνηγόρους υπεράσπισης να ολοκληρώνουν τις αγορεύσεις του. Αύριο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Γι’ άλλη μια φορά σε δίκη βιασμού, βλέπουμε τις προσπάθειες να κατηγορηθεί το θύμα ή να παρουσιαστεί ότι συναίνεσε και ότι οι κατηγορουμενοι «δεν κατάλαβαν».

Μάλιστα, απόσπασμα της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης του Ροδίτη κατηγορουμένου έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς ο συνήγορος προκειμένου να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο αρνήθηκε ότι υπήρξε βιασμός με το γελοίο επιχείρημα ότι η Ελένη φορούσε τον στηθόδεσμο της: «Εγώ βιασμό σε αυτή τη δικογραφία δεν είδα. Βιασμό με στηθόδεσμο δε μπορώ να φανταστώ».

Προσπάθησε να παρουσιάσει την Ελένη παρανοϊκή με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ συνεχάρη τον πελάτη του που τη «χάιδευε», προτρέποντάς τον πάντα να χαϊδεύει τις γυναίκες. Βέβαια, δεν μας λέει τι γίνεται στην περίπτωση που οι γυναίκες δεν θέλουν  να τις χαϊδεύουν.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης:

«Εγώ βιασμό σε αυτή τη δικογραφία δεν είδα… Βιασμό με στηθόδεσμο δε μπορώ να φανταστώ… Εγώ πιστεύω το Μανόλη. Όλες οι φίλες της αναφέρουν τα ναρκωτικά. Όταν είσαι γυμνός και υπό επήρεια όλα τα συμπλέγματα που είχες βγαίνουν στην επιφάνεια. Και παίρνω τη θέση του ψυχολόγου… Το γιατί δεν έχει η Ελένη σύντροφο, λέει ο Μανόλης. Όχι δε μου άρεσε η Ελένη, συγγνώμη κιολας κύριε Γιάννη. Ήταν σαν παρανοϊκή, λέει για την Ελένη… Ψυχική υγεία υπάρχει όταν υπάρχει μακροχρόνια σχέση… Για ένα τρίο πήγαμε και κλείσαμε τρία σπίτια, είπε ο Μανόλης… Μπράβο Μανόλη αν όντως τη χάιδευες. Μπράβο, πάντα να χαϊδεύεις τις γυναίκες. Η θέση μου είναι ότι ο Μανόλης λυπάται που δεν μπορεί να τη σώσει.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια