Σε συμβολικούς αποκλεισμούς των εισόδων των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν από νωρίς το πρωί σχολικές καθαρίστριες στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεών τους σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με την ΕΝ.ΕΡΓΑ. (Ενωμένοι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα), εκατοντάδες καθαρίστριες έχουν συγκεντρωθεί επίσης έξω από το κτίριο του Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, από το κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην οδό Αχαρνών και από το κτίριο του Υφυπουργείου Οικονομικών στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι συντονισμένες κινητοποιήσεις συνεχίζονται με πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας με κεντρικό αίτημα να ανταποκριθούν τα συναρμόδια υπουργεία στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για μια συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «9.500 συμβασιούχες/οι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, προσπαθούν εδώ και 6 μήνες να συναντηθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς δίχως καμία ανταπόκριση. Σε μια εποχή που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είναι κοινωνικά ανάλγητο και επικίνδυνο να μην βρίσκουν χρόνο οι Υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών να ακούσουν την αγωνία των εργαζομένων που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον απολύμανσης αυτών των ευαίσθητων χωρών.

»Άραγε οι Υπουργοί γνωρίζουν ότι οι εγκύκλιοι τους, με τις οδηγίες προς τα σχολεία είναι ανεφάρμοστες, αφού δεν διατίθενται στο προσωπικό καθαριότητας τα απαιτούμενα μέσα και υλικά; Ξέρουν ότι είμαστε 9.500 απλήρωτες για το μήνα Ιανουάριο και δεν έχουμε ούτε χρήματα για εισιτήριο να προσέλθουμε στην εργασία; Είναι σωστό να είμαστε 19 χρόνια όμηροι, δίχως να δικαιούμαστε καν άδεια μητρότητας και ασθενείας;».

*Από την Εφ.Συν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια