Βιάστηκε η αντιπολίτευση να επικρίνει την κυβέρνηση επειδή προωθεί ανταλλαγή υπερωριών με ρεπό στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Και όπως λέει ο σοφός λαός μας «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Έτσι την πάτησε η αντιπολίτευση, που «επένδυσε» στο εργασιακό νομοσχέδιο, ισχυριζόμενη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει να… ροκανίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Νόμιζαν μάλιστα ότι έβγαλαν «λαβράκι» επειδή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αναφέρει πως ένας εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται αντί για 8 ώρες κάθε μέρα, 10 ώρες (δηλαδή κατά 2 επιπλέον), χωρίς να πληρώνεται για αυτές σε χρήμα. Θα “πληρώνεται” δηλαδή με μειωμένες ώρες εργασίας, ρεπό ή επιπλέον μέρες άδειας.

Αν και είναι αλήθεια, είναι ταυτόχρονα και fake news, καθώς οι υπερωρίες δεν θα είναι απλήρωτες, αλλά θα πληρώνονται με «Ρεπό». Αυτό βλέπετε είναι το όνομα του ελληνικού κρυπτονομίσματος, του πρώτου εθνικού κρυπτονομίσματος παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρωτοπορεί και πάλι, μπαίνοντας πρώτη στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, κάνοντας τις μεγαλύτερες υπεδυνάμεις του πλανήτη να παρακολουθούν με το στόμα ανοιχτό από θαυμασμό.

Μπάιντεν, Πούτιν, αλλά και η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επικοινώνησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του έδωσαν συγχαρητήρια για την ριζοσπαστική απόφαση που πήρε και του ζήτησαν την άδεια να χρησιμοποιήσουν την «πατέντα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό κρυπτονόμισμα «Ρεπό» θα λειτουργεί όπως το Bitcoin και θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων αμέσως μόλις επικυρωθεί από τη Βουλή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η μόνη διαφορά με το Bitcoin είναι πως θα πρέπει να δουλέψεις για να το… εξορύξεις. Θα δουλεύεις δηλαδή υπερωρίες στην κανονική σου δουλειά και αντί να πληρώνεσαι, θα παίρνεις ρεπό ώστε να πιάσεις μία άλλη δουλειά που ενδεχομένως να σε πληρώσει και να περιορίσεις τη χασούρα.

Πολλαπλές ευκαιρίες δηλαδή για κάθε εργαζόμενο, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

 

*Η Σαλαμάνδρα στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια