Δεν ενέκριναν την άμβλωση σε 11χρονη έγκυος από βιασμό και τελικά υποβλήθηκε σε καισαρική τομή.

Η νομοθεσία στην Αργεντινή θέτει πολλούς περιορισμούς για τον τερματισμό της κύησης ακόμα και σε περιπτώσεις σαν της 11χρονης την οποία είχε βιάσει ο σύζυγος της γιαγιάς της. Αυτοί οι περιορισμοί έχουν προκαλέσει πολλές διαδηλώσεις με γυναικείες οργανώσεις να ζητάνε τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Το 2018 η γερουσία-κάτω από τις πιέσεις της Καθολικής Εκκλησίας- καταψήφισε νομοσχέδιο που επέτρεπε την άμβλωση μέχρι τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

«Θέλω να βγάλετε αυτό που μου έβαλε ο γέρος στην κοιλιά» είχε ζητήσει το κορίτσι, όταν προσέφυγε μαζί με τη μητέρα του στα δικαστήρια για να εγκρίνουν την άμβλωση.  Η επέμβαση όμως καθυστέρησε για 7 εβδομάδες επειδή οι γιατροί επικαλούνταν λόγους συνείδησης.  Είναι συχνό φαινόμενο στην Αργεντινή να καθυστερούν οι αρχές τις υποθέσεις αυτές, μέχρι που η εγκυμοσύνη έχει προχωρήσει τόσο που η άμβλωση καθίσταται απαγορευτική.

Το κορίτσι ήταν στην 23η εβδομάδα της κύησης και οι γιατροί έκριναν τελικά ότι κινδύνευε η ζωή του και ότι ήταν ασφαλέστερο να κάνουν καισαρική και όχι άμβλωση.  «Θα έπρεπε να έχει ληφθεί υπόψη η βούληση του παιδιού. Υπήρχαν δύο λόγοι (για να εγκριθεί) η άμβλωση», είπε η δικηγόρος της οικογένειας, Σεσίλια Ντε Μπόνο.

Με βάση τον νόμο, οι δικαστές μπορούν να εγκρίνουν τον τερματισμό της κύησης όταν η εγκυμοσύνη έχει προέλθει από βιασμό ή αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

«Με κάθε ειλικρίνεια, δεν ήταν δυνατόν. Το σώμα της δεν ήταν επαρκώς ανεπτυγμένο για να αντέξει μια εγκυμοσύνη όμως, ακόμη και αν ήταν, οι ψυχολογικές συνέπειες θα ήταν τεράστιες, δεδομένης της κακοποίησης που έχει υποστεί η 11χρονη», εξήγησε μια γυναικολόγος που συμμετείχε στην επέμβαση, στο νοσοκομείο Έβα Περόν του Τουκουμάν.

Οι γιατροί έβγαλαν ζωντανό το έμβρυο, που είναι μόλις πέντε μηνών και δεν έχει καμία πιθανότητα να ζήσει.

«Το κράτος είναι υπεύθυνο για το μαρτύριο της Λουσία» κατήγγειλε η φεμινιστική οργάνωση #NiUnaMenos, που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts