Δυο πλευρές ισχυρών επιχειρηματιών συγκρούονται. Δεν πρόκειται όμως για μια κόντρα που περιορίζεται στη δική τους σφαίρα.

Από τη στιγμή που έχουν υπό την ιδιοκτησία τους με ομάδες, ό,τι αναπαράγεται της κόντρας τους, ασκεί επιρροή σε εκατομμύρια κόσμο, συνεπώς αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν είναι μόνο ότι σταμάτησε ένα ματς. Ούτε μόνο ότι 20.000 άνθρωποι πήγαν τζάμπα γήπεδο και εκατοντάδες χιλιάδες απογοητεύτηκαν από απόσταση.

Χωρίς να υποτιμάται ότι προστίθεται κάθε τρεις και λίγο ένα χωλόσκασμα για εκείνον ειδικά που δεν έχει τις άπειρες επιλογές και δυνατότητες διασκέδασης.

Είναι περισσότερο απ’ όλα το αποτύπωμα, η κηλίδα, που μένει στην καθημερινότητα και την καθημερινή συμπεριφορά.

Μια ρηχή κουλτούρα εδραιώνεται συστηματικά και τώρα εντοπίζεται στις αντιδράσεις που έχουν ακολουθήσει τη διακοπή του ματς. Στα αναρίθμητα σχόλια κάτω από τα ποστ των sites, που ζέχνουν μίσος, σεξισμό, ματσίλα και χυδαιότητα. Άναρθρες κραυγές με πατημένο το Caps Lock, για τις οποίες βέβαια έχουν δουλέψει πολύ να υπάρχουν και τα ίδια τα sites.

Σήμερα εκατομμύρια κόσμος είδε τον ιδιοκτήτη της μίας ομάδας να προβαίνει σε μία χυδαία σεξιστική ενέργεια. Δεν ήταν απλά προβοκατόρικη όπως άστοχα, αλλά περισσότερο φοβικά χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ.

Ήταν από το Α έως το Ω της σεξιστική. Είχε την λογική ότι αφού φεύγετε είστε δειλοί, όπου δειλοί όμως στην πατριαρχική κοινωνία των Γιαννακόπουλων δεν είναι οι άντρες, αλλά μόνο οι γυναίκες.

Και πάνω σε αυτή την λογική έχει στηθεί ο σχολιασμός που διεξάγεται κάτω από τα ποστ, σε ένα μαραθώνιο δίχως τέλος, όπου ο ένας προσπαθεί να δείξει στον άλλον ποιος είναι περισσότερο αρσενικός.

Φυσικά η κίνηση του Γιαννακόπουλου δείχνει μόνο ένα μικρό μέρος της ζημιάς που γίνεται. Το χτίσιμο της παρακμής είναι καθημερινό, μεθοδικό και αδίστακτο. Και αυτή η θλιβερή αυτοκρατορία δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]